Venezuela Haberleri

Venezuela, Güney Amerika'nın kuzeyinde yer alan bir ülkedir. Başkenti Caracas'tır. Venezuela'nın doğusunda Atlantik Okyanusu, batısında Kolombiya, güneyinde Brezilya ile komşudur. Kuzeyde ise Karayip Denizi ile çevrilidir. Ülkenin resmi adı "Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti"'dir.

Ekonomisi büyük ölçüde petrol endüstrisine dayanmaktadır. Venezuela, dünya genelinde en büyük petrol rezervlerinden birine sahiptir ve bu nedenle petrol, ülkenin ana ihraç ürünüdür. Ancak, ekonomik dalgalanmalar, politik belirsizlik ve diğer faktörler nedeniyle ekonomisi zorlu bir dönemden geçmektedir.

Ülkede siyasi istikrarsızlık ve ekonomik sıkıntılar, toplumun yaşam koşullarını olumsuz etkilemiştir. Bu durum, göç dalgalarına ve sosyal sorunlara neden olmuştur.

NICOLAS MADURO

ARJANTİN

Venezuela lideri Maduro, Noel'in tarihini değiştiriyor Edmundo Gonzalez için tutuklama emri Venezuela’da saatler süren elektrik kesintisi ülkeyi karanlığa boğdu Ülke karanlığa gömüldü, hayat durdu! Venezuela'dan AB'nin seçim sonuçlarını tanımama kararına tepki 11 ülke seçim sonuçlarını tanımadığını açıkladı, "Saygı göstereceksiniz!" Savcılığın ifadeye çağırdığı muhalefet adayından ulusal destek çağrısı! TSJ resmen onayladı: Maduro üçüncü kez devlet başkanı! Maduro'dan WhatsApp'a casusluk suçlaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile görüştü Maduro, seçimlere muhalefetin katılmasına dair ABD ile varılan anlaşmayı paylaştı AB üyesi 7 ülkeden Venezuela'ya, seçim sonuçlarına ilişkin şeffaflık çağrısı Maduro: "ABD, Venezuela'nın iç işlerine burnunu sokma" Venezuela'da gözaltına alınanların sayısı 1200'e çıktı Beyaz Saray'dan Venezuela seçimleri açıklaması: Sabrımız tükeniyor Venezuela seçim sonrası savaş alanına döndü: 2 ölü Ülke savaş alanına döndü! Caddeler ateşe verildi Maduro'dan 'seçime hile karıştırıldı' diyen Elon Musk'a tepki Seçimin ardından devlet başkanından şok çağrı: "Darbe yapın" Venezuela'da seçim sonuçlarına itiraz Venezuela seçimlerini Nicolas Maduro kazandı Venezuela'da halk devlet başkanı seçimi için sandık başında Venezuela yıllar sonra seçime gidiyor Eski 5 devlet başkanının Venezuela'ya girişine izin verilmedi