Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Haberleri

Nicolas Maduro, 14 Nisan 2013'te yapılan seçimleri kazanarak Venezuela Devlet Başkanı oldu.

Eski devlet başkanlarından Hugo Chávez'in altında Ekim 2012 tarihinden itibaren Devlet Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış bir Venezuelalı politikacı olan Nicolas Maduro, Chavez'in ölümünün ardından geçici başkan olarak görev yaptı. 14 Nisan 2013 günü yapılan genel seçimlerin ardından devlet başkanlığına seçildi. 

Maduro ilk evliliğini Adriana Guerra Angulo ile yaptı. Bu evlilikten bir oğlu olan Maduro, eşindikten boşandıktan sonra 2016'da Cilia Flores ile evlendi. 

20 Mayıs 2018'de Devlet Başkanlığı'na yeniden seçilen Maduro'nun kazandığı seçim sonuçları Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından tanınmadı.

Rusya ile Venezuela arasında üst düzey görüşme Maduro: ABD ve Arjantin kargo uçağımızı çaldı Maduro: Trump ile yüz yüze görüşmeme Bolton engel oldu ABD açıkladı: Venezuela'ya yaptırımlar yeniden uygulanacak Maduro işi şansa bırakmadı: En büyük rakibine siyasi yasak geldi Maduro, CIA ve DEA'yi ülkesinde "karışıklık" çıkarmakla suçladı Maduro: Filistin halkı 75 yıldır soykırıma uğruyor ABD ile Venezuela arasında mahkum takası: Maduro'nun sağ kolu serbest bırakıldı Maduro'dan İsrail'in saldırılarının durdurulması için dünyaya çağrı! ABD'den Venezuela kararı: Bazı yaptırımlar askıya alındı Norveç arabulucu oldu: Venezuela'da iktidar-muhalefet diyaloğu yeniden başlayacak Venezuela lideri Maduro'dan, "Süper Bıyık" paylaşımı! Aşırılıkçıları demir yumruğuyla alt eden... Çin ve Venezuela'dan "her koşulda stratejik ortaklık" mutabakatı Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, Suudi Arabistan’da Maduro, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'u kabul etti Maduro: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok seviyoruz Maduro'nun Brezilya'ya giriş yasağı kaldırıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Maduro'ya iade-i ziyaret! Denize düşen Maduro'ya sarıldı! İki yıl sonra ilk tanker yola çıkıyor İslam Memiş'ten 'gram altın' için çok konuşulacak sözler Muhalefet liderine şok! Restorandan yaka paça dışarıya çıkarıldı Venezula'nın muhalif lideri Juan Guaido restoranda tekme tokat dövüldü Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya: NATO teröre çanak tutan bir örgüt değildir Erdoğan'dan Yunanistan'a ABD üssü çıkışı: Kusura bakmasınlar, bunu yemezler