Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Haberleri - Sayfa 2

Nicolas Maduro, 14 Nisan 2013'te yapılan seçimleri kazanarak Venezuela Devlet Başkanı oldu.

Eski devlet başkanlarından Hugo Chávez'in altında Ekim 2012 tarihinden itibaren Devlet Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış bir Venezuelalı politikacı olan Nicolas Maduro, Chavez'in ölümünün ardından geçici başkan olarak görev yaptı. 14 Nisan 2013 günü yapılan genel seçimlerin ardından devlet başkanlığına seçildi. 

Maduro ilk evliliğini Adriana Guerra Angulo ile yaptı. Bu evlilikten bir oğlu olan Maduro, eşindikten boşandıktan sonra 2016'da Cilia Flores ile evlendi. 

20 Mayıs 2018'de Devlet Başkanlığı'na yeniden seçilen Maduro'nun kazandığı seçim sonuçları Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından tanınmadı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro Ankara'da Avrupa'ya petrol göndermek Venezuela'yı kurtarır mı? Askeri helikopter düştü: 2 ölü, 2 yaralı Ülke siber saldırı nedeniyle karanlığa gömüldü Ülkede iki Delta varyantı tespit edildi, biri Türkiye'den! 'Sınırları açalım' teklifine Venezuela'dan tepki! ABD'den Venezuela'ya baskı! Bölgedeki ortaklar gündemde Maduro: Aşı karşılığında petrol vermeye hazırız Facebook hesabı dondurulmuştu! Maduro'dan sert tepki Venezuela'dan AB Büyükelçisine 72 saat süre Venezuela dijital paraya geçiyor İngiltere de seçim sonuçlarını tanımadığını duyurdu Maduro ABD'ye karşı yalnız! 'Kimsenin kolonisi değiliz!' "Eşime benden boşanması için teklif yaptı" Maduro: Muhalefet seçimleri kazanırsa, görevi bırakacağım