Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan suikast girişimi iddiası: Elinde silahla kendine suikast girişimi planlandığını iddia etti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro kendisine yönelik suikast girişimi iddialarını canlı yayında elinde silahla yineledi. Amerikan yapımı olduğunu iddia ettiği silahı tanıtan Maduro, 2. kez suikast girişimine uğrayan Trump'a da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son Güncelleme:

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisine yönelik suikast girişimi iddialarını katıldığı canlı yayında tekrarladı. Elinde orta menzilli bir tüfek olduğunu söyledi. Silahın Amerikan yapımı olduğunu ve yalnızca Amerikan askerleri tarafından kullanılmak üzere üretildiğini belirterek, suikast girişiminin ardinda Amerika'nın olduğunu iddia ederek, "Bu silah sadece Amerikan askerleri tarafından kullanılabiliyor. Ticareti ve satışı yasak. Seri numarası da var. ABD hükümeti Venezuela'da faşistler tarafından gerçekleştirilen terör saldırıları için CIA tarafından getirilen bu silah ve diğerlerinin bizde olduğunu biliyor" dedi.

Venezuela hükümeti, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast planlamakla suçladığı üç Amerikalı, iki İspanyol ve bir Çek vatandaşını cumartesi günü gözaltına almıştı. Venezuela İçişleri Bakanlığı, operasyonda 400 tüfeğe el koyulduğunu açıklamıştı. Maduro sözü ABD Başkan Adayı Donald Trump'a yapılan ikinci suikast girişimine getirdi. Elinde silahla Trump'a geçmiş olsun dileklerini sundu, "ABD iç siyasetinde, eski başkan ve aday Donald Trump'a yönelik ikinci suikast girişimi gibi kınanması gereken, utanç verici ve çok endişe verici olaylar yaşandı. Şahsen bu suikast girişimini kınıyorum. Donald Trump Bir soruşturma talep etmelisiniz ve bu soruşturmayı bizzat yönetmelisiniz ki, kimin emrettiğini ve tür olayların arkasında kimlerin olduğunu öğrenebilesiniz" ifadelerini kullandı.

ABD, İspanya ve Çek Cumhuriyeti, Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast düzenleme iddiasıyla gözaltına alınan vatandaşlarıyla ilgili bilgi talep ediyor. Washington ve Madrid hükümetleri, Maduro'ya karşı bir komploya dahil oldukları yönündeki iddiaları reddediyor.

Gözaltıların Venezuela-İspanya arasında gerilimin artığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekici. Muhalif Başkan Adayı Edmundo Gonzalez, terör şüphesiyle hakkında yakalama emri çıkarılmasının ardından İspanya'ya iltica etmişti. Bu olay iki ülkeyi karşı karşıya getirmişti.

Eve giren 4 metrelik piton kadını böyle sardı! İsrail'in Hizbullah'a telsizler üzerinden ikinci saldırısına dair yeni görüntüler Dünyadan parçalı ay tutulması ve süper ay manzaraları Japonya yaşlanıyor Süper bakteri krizi derinleşiyor! Fransa'da Macron azledilebilir mi? Tasarı ilk onayı aldı