Tayvan Haberleri - Sayfa 3

Tayvan ya da resmî adıyla Çin Cumhuriyeti Tayvan Adası ile Penghu, Kinmen, Matsu ve bazı diğer adacıklarda yerleşik bir Doğu Asya ada ülkesi. 1912'de bugünkü Çin topraklarında kurulan ülke Birleşmiş Milletler kurucu üyesiydi.

Tayvan da dahil olmak üzere çevre adaları II. Dünya Savaşı sonrasında sınırları içerisine dâhil etmişti. 1949 yılındaki Çin İç Savaşı'nı Çin Milliyetçi Partisi'nin (Kuomintang) kaybetmesi üzerine ülke Çin Komünist Partisi yönetimine girdi ve komünist parti tarafından Çin Halk Cumhuriyeti kuruldu.

Çin Milliyetçi Partisi lideri Çan Kay Şek Tayvan adasına kaçtı ve Çin Cumhuriyeti'nin burada devam ettiğini Dünya'ya ilan etti.

Bu sayfa üzerinden Tayvan ile ilgili gelişme ve son dakika haberleri bulabilirsiniz...

Tayvan'da 6.1 büyüklüğünde deprem Tayvan-Çin arasında ipler iyice gerildi! Savaş hareketliliği başladı Tayvan-Çin arasında gerilim tırmanıyor! Savaş uçakları ve gemileri harekete geçti Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 22 askeri hava aracı ve 20 gemi tespit edildi Tayvan'da gerilim tırmanıyor: Çin'in uçak gemisi adaya yaklaştı Tayvan'da gerilim! ABD ve Kanada savaş gemileri Tayvan Boğazı'ndan geçti Çin-ABD rekabeti bütçelere yansıyor ABD-Çin arasında Tayvan gerilimi: Pentagon 'egemen milletler' kapsamında askeri yardım gönderecek Foxconn'un milyarder kurucusu Tayvan seçimlerinde aday Biden imzayı attı, ABD-Tayvan ticaret anlaşması yasalaştı Tayvan’da askeri üste patlama: 9 yaralı Tayvan açıkladı: "Çin’in 37 uçağı ve 7 gemisini tespit ettik" 17. kattan aşağı kafasına klima düşen üniversite öğrencisi, feci şekilde can verdi Kafasına 17. kattan klima düştü! Korkunç an kameraya yansıdı Anaokulunda uyuşturucu skandalı! Tarih öncesinden geliyor! Tayvan'da yakalandı: Goblin... Havada tansiyon bir türlü düşmüyor! Tayvan: 37 Çin uçağı hava sahası ihlalinde bulundu Çin'den Tayvan için ''güç kullanımı'' sinyali! İkinci Dünya Savaşı’ndaki son seks kölesi öldü Havai fişek festivalinde facianın eşiğinden dönüldüğü anlar kameraya yansıdı Japonya, Tayvan Boğazı'na yakın adaya Patriot füzeleri konuşlandırdı Şaşkına çeviren olay... Maymun kedi yavrusunu kaçırdı! Hayvanseverler peşine düştü Tayvan: Çin ile 2027'de savaş çıkabilir