Tayvan Haberleri - Sayfa 2

Tayvan ya da resmî adıyla Çin Cumhuriyeti Tayvan Adası ile Penghu, Kinmen, Matsu ve bazı diğer adacıklarda yerleşik bir Doğu Asya ada ülkesi. 1912'de bugünkü Çin topraklarında kurulan ülke Birleşmiş Milletler kurucu üyesiydi.

Tayvan da dahil olmak üzere çevre adaları II. Dünya Savaşı sonrasında sınırları içerisine dâhil etmişti. 1949 yılındaki Çin İç Savaşı'nı Çin Milliyetçi Partisi'nin (Kuomintang) kaybetmesi üzerine ülke Çin Komünist Partisi yönetimine girdi ve komünist parti tarafından Çin Halk Cumhuriyeti kuruldu.

Çin Milliyetçi Partisi lideri Çan Kay Şek Tayvan adasına kaçtı ve Çin Cumhuriyeti'nin burada devam ettiğini Dünya'ya ilan etti.

Bu sayfa üzerinden Tayvan ile ilgili gelişme ve son dakika haberleri bulabilirsiniz...

Tayvan'daki kritik seçim: Yenilgiyi kabul edip rakibini kutladı Tayvan, başkanlık ve parlamento seçimleri için sandık başında Tayvan'da seçimler öncesinde Çin'e ait 2 yüksek irtifa balonu görüldü Uzak doğuda da sular ısındı! Tayvan'da seçime günler kala Ada çevresinde Çin'e ait 3 yüksek irtifa balonu tespit edildi Tayvan'da kritik seçim... Çin mi ABD mi kazanacak? Çin, 5 ABD'li şirkete Tayvan'a silah satışı nedeniyle yaptırım uygulayacak Türkiye’den Tayvan’a ihraç edilen meyve suyunda zararlı madde tespit edildiği açıklandı Çin'den Tayvan halkına çağrı: Yeniden birleşelim ABD medyasından flaş Çin iddiası: Xi, Biden’a Tayvan ile yeniden birleşeceklerini söyledi ABD, Tayvan'a 300 milyon dolarlık askeri teçhizatı kilitledi! Çin'den ABD'ye uyarı: Müdahale etmeyi bırak! Çin ile Avrupa Birliği'nin anlaşamadığı konular OYAK ve TCC'den yenilenen dev ortaklık Oğlu ile gelininin cinsel ilişki görüntülerini paylaştı Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 43 askeri hava aracı ve 7 savaş gemisi tespit edildi Tayvan'da 5.2 büyüklüğünde deprem Tayvan’ı Koinu Tayfunu vurdu: 190 yaralı Ülke alarma geçti, çok sayıda uçuş iptal edildi ABD'li Senatör Graham: "Ukrayna'dan desteği çekersek bu Afganistan'dan 10 kat daha kötü olur" Havada korkutan saatler! Savaş uçağı yolcu uçağının altından uçtu Avustralya'dan Tayvan'a parlamento heyeti ziyareti Tayvan'dan kritik karar! Çin'e karşı Türk İHA'lı koruma Çin'in gizli üssü! Dünya buradan manipüle ediliyor