Tayvan Haberleri - Sayfa 5

Tayvan ya da resmî adıyla Çin Cumhuriyeti Tayvan Adası ile Penghu, Kinmen, Matsu ve bazı diğer adacıklarda yerleşik bir Doğu Asya ada ülkesi. 1912'de bugünkü Çin topraklarında kurulan ülke Birleşmiş Milletler kurucu üyesiydi.

Tayvan da dahil olmak üzere çevre adaları II. Dünya Savaşı sonrasında sınırları içerisine dâhil etmişti. 1949 yılındaki Çin İç Savaşı'nı Çin Milliyetçi Partisi'nin (Kuomintang) kaybetmesi üzerine ülke Çin Komünist Partisi yönetimine girdi ve komünist parti tarafından Çin Halk Cumhuriyeti kuruldu.

Çin Milliyetçi Partisi lideri Çan Kay Şek Tayvan adasına kaçtı ve Çin Cumhuriyeti'nin burada devam ettiğini Dünya'ya ilan etti.

Bu sayfa üzerinden Tayvan ile ilgili gelişme ve son dakika haberleri bulabilirsiniz...

O ülke seçimler için sandık başına gitti Bir tarafta Çin-Tayvan, bir tarafta Kim'in füzeleri Depremde bütün sınıf korkuyla kaçarken onun sergilediği davranış viral oldu! Depremin şiddetine dayanamayan çatı sporcuların üzerine çöktü! Tayvan'da 6.8'lik depremde dehşet anları: Yollar ikiye ayrıldı! Tayvan'da 6.9 büyüklüğünde deprem Tayvan'da 6,6 büyüklüğünde deprem! Tayvan duyurdu: Ada çevresinde Çin'e ait 42 savaş uçağı, 1 askeri dron ve 9 gemi görüldü Tayvan ve Çin arasında sular durulmuyor! Çin'e ait savaş uçakları... Tayvan ve Çin arasında korkulan oldu! Ateş açtılar Tayvan ve Çin arasındaki gerilim tırmanıyor! Çin'e ait savaş uçakları... ABD, Çin'e meydan okumaya devam ediyor! Tayvan ve Çin arasındaki gerilim tırmanıyor! Çin'e ait savaş uçakları... Tayvan duyurdu: Çin'e ait savaş uçakları Tayvan hava savunma sahasında! Tayvan: Çin'e ait 29 savaş uçağı ve 6 gemi Ada çevresinde Çin-Tayvan krizinde gerilim tırmanmaya devam ediyor! Çin-Tayvan krizinde gözler Japonya'da! ABD-Çin-Tayvan üçgeninde tansiyon düşmüyor! Dünya diken üstünde Çin ve Tayvan'dan gelecek haberleri bekliyor! Yeni karar alındı ABD-Çin-Tayvan arası tansiyon düşmüyor! Tayvan'dan Çin'in askeri tatbikatlarına yönelik "işgal hazırlığı" açıklaması 39 savaş uçağı ve 13 gemi Ada çevresinde! Tayvan'dan Çin'e karşı flaş hamle Ve Çin ordusu resmen duyurdu! Tayvan çevresinde...