Tayvan Haberleri - Sayfa 4

Tayvan ya da resmî adıyla Çin Cumhuriyeti Tayvan Adası ile Penghu, Kinmen, Matsu ve bazı diğer adacıklarda yerleşik bir Doğu Asya ada ülkesi. 1912'de bugünkü Çin topraklarında kurulan ülke Birleşmiş Milletler kurucu üyesiydi.

Tayvan da dahil olmak üzere çevre adaları II. Dünya Savaşı sonrasında sınırları içerisine dâhil etmişti. 1949 yılındaki Çin İç Savaşı'nı Çin Milliyetçi Partisi'nin (Kuomintang) kaybetmesi üzerine ülke Çin Komünist Partisi yönetimine girdi ve komünist parti tarafından Çin Halk Cumhuriyeti kuruldu.

Çin Milliyetçi Partisi lideri Çan Kay Şek Tayvan adasına kaçtı ve Çin Cumhuriyeti'nin burada devam ettiğini Dünya'ya ilan etti.

Bu sayfa üzerinden Tayvan ile ilgili gelişme ve son dakika haberleri bulabilirsiniz...

Onarım çalışmaları devam eden köprü çöktü: 3 yaralı ABD'den flaş 'Tayvan' çıkışı: Her türlü olasılığa hazırız Gerilim tırmanıyor: 91 askeri hava aracı ve 12 savaş gemisi tespit edildi Çin-Tayvan arasında adım adım savaşa doğru! Adeta ülkeyi kuşattılar Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 71 hava aracı ve 9 gemi tespit edildi Tayvan-ABD görüşmesine Çin’den tepki: Tayvan'ı kullanmayı bırakın ABD: Çin'in Tayvan liderinin ABD temaslarına aşırı tepki vermesine gerek yok Honduras, Tayvan ile diplomatik ilişkilerini kesti Tayvan'da Ay ile Venüs buluştu! Ortaya çıkan görüntü Türk bayrağını anımsattı Tayvan'dan Şi'nin Rusya ziyaretine ilişkin açıklama Ada çevresinde savaş çanları: 26 hava aracı ve 4 gemi tespit edildi Tayvan, kayıp askerinin nerede olduğunu açıkladı Tayvan ve Çin arasında yeni kriz Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 24 hava aracı ve 4 gemi tespit edildi İngiltere, Çekya ve Tayvan'dan Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderiliyor Filipinler'den flaş açıklama: Uykularımız kaçıyor Uçakta dehşet anları: Taşınabilir şarj cihazı alev aldı, yaralılar var... ABD: Çin uçağı, Güney Çin Denizi'nde ABD uçağını taciz etti Tayvan zorunlu askerlik süresini 4 aydan 1 yıla çıkarıyor Tayvan'dan flaş Çin iddiası! Sosyal medyanın gündemine oturdu! 3 yaşındaki kız uçurtmanın kuyruğuna takılınca bir anda havalandı Tayvan'da 6,2 büyüklüğünde deprem! Tayvan, Çin saldırıları için sivil savunma eğitimi veriyor Tayvan'da kuş gribi alarmı: 8 bin 599 tavuk itlaf edildi