Tayvan Haberleri

Tayvan ya da resmî adıyla Çin Cumhuriyeti Tayvan Adası ile Penghu, Kinmen, Matsu ve bazı diğer adacıklarda yerleşik bir Doğu Asya ada ülkesi. 1912'de bugünkü Çin topraklarında kurulan ülke Birleşmiş Milletler kurucu üyesiydi.

Tayvan da dahil olmak üzere çevre adaları II. Dünya Savaşı sonrasında sınırları içerisine dâhil etmişti. 1949 yılındaki Çin İç Savaşı'nı Çin Milliyetçi Partisi'nin (Kuomintang) kaybetmesi üzerine ülke Çin Komünist Partisi yönetimine girdi ve komünist parti tarafından Çin Halk Cumhuriyeti kuruldu.

Çin Milliyetçi Partisi lideri Çan Kay Şek Tayvan adasına kaçtı ve Çin Cumhuriyeti'nin burada devam ettiğini Dünya'ya ilan etti.

Bu sayfa üzerinden Tayvan ile ilgili gelişme ve son dakika haberleri bulabilirsiniz...

Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem! Tayvan iki büyük depremle sarsıldı Güney Kore'den Tayvan’a deprem nedeniyle 500 bin dolar yardım Tayvan'ı sarsan depremde can kaybı yükseldi, yeni görüntüler ortaya çıktı Tayvan'daki 7,4'lük depremde ölü sayısı 12'ye yükseldi Tayvan'da depremin yeni görüntüsü! Dev kaya aracı kağıt gibi ezdi Depremi önceden hisseden köpeğin görüntüleri gündem oldu 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Tayvan'da son durum Son 25 yılın en büyük depremine canlı yayında böyle yakalandılar! Tayvan'daki deprem nedeniyle dünyanın en büyük çip firması üretime ara verdi Tayvan'daki 7,4'lük depremle ilgili dehşete düşüren görüntüler! O anlar kamerada Tayvan'daki büyük depremin şiddetiyle araçlar böyle kaza yaptı Tayvan'daki 7,4'lük depremden yeni görüntüler! Dehşet anları... Tayvan, 7,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı  1,3 milyon dolarlık sigorta ödemesi için bacaklarını kestirdi Nükleer savaş kapıda mı? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95,3 milyar dolarlık yardım! Asya'da gerilim: ABD gemisi, Tayvan Boğazı'ndan geçti Tayvan’da soğuk havalar can aldı! 11 kişi hayatını kaybetti Tayvan'ı tanıyan nadir ülkelerden biriydi! Az önce diplomatik ilişkileri kestiğini açıkladı! Çin ve ABD arasında Tayvan gerilimi: Blinken'a protesto cevabı Almanya'dan Tayvan'a 'Tek Çin' şartı Biden'dan "Tayvan" açıklaması: Bağımsızlığını desteklemiyoruz Kritik seçimin ardından Tayvan'ın yeni liderinden ilk açıklama: Çin'e çağrı yaptı