Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 8

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Bu testi çözenlerin IQ'su 130'dan bile yüksek! Resimdeki farklı kelebeği 6 saniyede bulan dâhidir Sadece yüksek IQ'su olanlar bu optik illüzyon testini çözebiliyor! İşte kişiliğinizi ortaya koyan o test: Resimdeki kedinin aşağı indiğini düşünenlerin karakteri... Sadece en zekiler bulmayı başarıyor! Resimde gizlenen oyuncak arabayı bulan dahi sayılıyor Çözmek için 130 IQ gerekiyor! Resimdeki farklı pastayı 5 saniyede bulanlar dahi sayılıyor Sen sosyal hayatta nasıl birisin? Resimde ilk gördüğün nesne kişilik özelliklerini anlatıyor Deneyen 100 kişiden 96'sı çözemedi! Resimdeki saklı araba anahtarını 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Optik İllüzyon: Deneyenlerin çoğu bulamıyor! 100 kişi deniyor, sadece 2 kişi çözüyor! Resimdeki farklı eli bulmak için dahi olmak gerekiyor Bir lider misin yoksa takım oyuncusu mu? Resimde ilk gördüğün bir kuş olduysa bu demektir ki sen... Sadece gerçek dâhiler görebilir! Resimdeki saklı oyuncak bebeği bulmak için 130 IQ gerekiyor Görsel zekası tavan yapanlar tek çırpıda görüyor! Ördeklerin içindeki civcivi bulan dahi sayılıyor Deneyen 100 kişiden yalnızca üçü bulabiliyor! Resimdeki farklı ojeyi 5 saniyede gören dahi çıkıyor Sağ beynini mi yoksa sol beynini mi kullanıyorsun? Eğer resimde ilk gördüğün sincap olduysa... Resimdeki kana susamış vampiri yalnızca kartal gözlüler 5 saniyede buluyor En büyük korkun gün yüzüne çıkacak! Bu kişilik testinde ilk gördüğün bir balık olduysa demek ki... Sadece gerçek dâhiler buluyor! Resimdeki farklı hayvanı bulmak için en az 130 IQ gerekiyor İşte akla durgunluk veren test: Resimdeki farklı kuşu 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Kişiliğiniz tüm yönleriyle ortaya çıkacak! Eğer bu resimde ilk gördüğünüz bir vazo olduysa... Her 100 kişiden sadece 1'i buluyor! Resimdeki gizli saati bulmak için en az 130 IQ gerekiyor İşte aklı kurcalayan o zeka testi: Resimdeki farklı deveyi bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Resimde ilk gördüğünüz ağaç olduysa dikkat! Bu resimde gördüğünüz şey sırlarınızı ortaya döküyor İçinde neyi sakladığını biliyoruz! Bu resimde ilk gördüğün en gizli sırrını açığa çıkarıyor Sabah kahvesi tadında zeka testi: Resimdeki farklı karpuzu bulmak için dahi olmak gerekiyor