Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 6

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Seni insanlardan anında soğutan şey ne? Bu resimde ilk gördüğün şey kişilik özelliklerini açıklıyor Tarihin en zor optik illüzyon testi: X'ler arasındaki saklı A harfini sadece dâhiler buluyor Sadece IQ'su 130'dan yüksek olanlar buluyor! Resimdeki saklı balinayı bulanlar dahi sayılıyor Milyonlarca kişiyi yanıltan test: Resimdeki farklı sincabı sadece gerçek bir dahi 4 saniyede buluyor Diğer insanlar seni ne kadar seviyor? Resimde ilk dikkat ettiğin nesne kişiliğini açığa çıkarıyor İşte optik illüzyonlu bir zeka bulmacası: Resimdeki farklı çadırı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki gizli huniyi sadece dâhiler 8 saniyede bulmayı başarıyor İnsanların en sevdiği özelliğin ne? Resimde ilk gördüğün nesne kişiliğini açığa çıkarıyor Büyüteçle bile görmek imkansız! Resimdeki saklı kadın astronotu sadece dâhiler 5 saniyede buluyor Kendini ne kadar yalnız hissediyorsun? Bu resimde ilk gördüğün şey kişiliğini açıklıyor Kendini test etmeye hazır mısın? Bu resimdeki farklı canavarı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Bu testi çözen Harvard'da bile okur! Resimdeki saklı kediyi 6 saniyede sadece dâhiler buluyor Diğer insanlara ne kadar güveniyorsun? Bu resimde ilk gördüğün nesne kişiliğini ortaya çıkarıyor Bu testi sadece dâhiler çözmeyi başarıyor! Resimdeki farklı kuşu bulmak için 130 IQ gerekiyor İşte IQ turnusolü zeka testi: Zebralar içinde saklanan kediyi 5 saniyede bulanlar dahi sayılıyor İşte kafa karıştıran IQ bulmacası: Resimdeki farklı roketi bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Resimde ilk gördüğün korkularını açıklıyor! Eğer bu resimde elma toplayan bir kadın gördüysen... Bu karedeki kediyi bulmayı deneyen çıldırıyor! Kütük yığınında uyuyan kediyi görebiliyor musunuz? İşte optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki saklı gergedanı bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Gerçek kişiliğin ortaya çıkıyor! Bu popüler resimde ilk yaşlı adamı gördüysen bu demektir ki sen... Optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki gizli ahtapotu sadece dâhiler 7 saniyede buluyor Herkesten sakladığın yönlerin açığa çıkacak! Bu resimde ilk gördüğün nesne seni anlatıyor Sadece gerçek dâhiler şıp diye bulacak! Resimdeki farklı sayıyı bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki farklı sayıyı sadece 5 saniyede bulabilir misiniz?