Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 7

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

İş hayatında nasıl birisin? Eğer bu resimde ilk yaprakları gördüysen demek ki sen iş hayatında... İşte akılları kurcalayan test: Resimdeki saklı kalbi 5 saniyede bulmak için dahi olmak gerekiyor Senin en belirgin özeliğin hangisi? Resimde eğer ilk gördüğün zebra olduysa bu demektir ki sen... Optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki farklı bukalemunu 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Gerçek kişiliğinle yüzleşmeye hazır mısın? Bu resimde ilk gördüğün nesne seni anlatıyor Kendini başkasından duymaya hazır mısın? Resimde ilk gördüğün gizli kişiliğini ortaya çıkarıyor Aklınızı başınızdan alacak bir optik illüzyon testi: Resimdeki gizli sincap kuyruğunu bulabildin mi? IQ'su 125'ten düşük olan çözemiyor! Resimdeki farklı köpeği bulmak için bir dahi olmak gerekiyor Sen aslında iç dünyanda nasıl birisin? Bu resimde ilk gördüğün şey gizli kişiliğini açıklıyor 98 kişiden sadece 1 'i çözebiliyor! Resimde saklanan fareyi sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Bu testi çözmek düşündüğünüzden zor! Resimdeki farklı ressamı 5 saniyede bulan dahi sayılıyor Gizli kişiliğini keşfetmeye hazır mısın? Bu resimde ilk gördüğün bir kadın yüzü olduysa demek ki... İşte dahi turnusolü zeka testi: Resimdeki farklı kadını bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor Her 100 kişiden sadece 3'ü çözebiliyor! Bu resimdeki farklı siyah topu bulabilen dahi sayılıyor Resimde ilk gördüğün şey sırlarını bir bir ortaya döküyor! Eğer bu resimde ilk gördüğün yılansa... Deneyen 100 kişiden 2'si bulabildi! Resimdeki farklı meyveyi yalnızca gerçek bir dahi bulabilecek İşte dâhileri açığa çıkaran o test! Resimdeki farklı ren geyiğini bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Senin en güçlü özelliğin hangisi? Resimde ilk gördüğün hayvan gerçek kişiliğini ortaya çıkarıyor İşte beyni geliştiren o test! Resimdeki farklı kap keki 6 saniyede bulanların IQ'su en az 130 çıktı Dâhiler koklayarak bile buluyor! Resimdeki saklı deniz aygırını bulmak için 130 IQ gerekiyor Bu resimde eğer ilk bir kadın yüzü gördüyseniz dikkat! Resimde gördüğünüz nesneye göre kişiliğiniz Bu testi çözenlerin IQ'su 130'dan bile yüksek! Resimdeki farklı kelebeği 6 saniyede bulan dâhidir Sadece yüksek IQ'su olanlar bu optik illüzyon testini çözebiliyor! İşte kişiliğinizi ortaya koyan o test: Resimdeki kedinin aşağı indiğini düşünenlerin karakteri...