Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 10

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

İşte IQ turnusolü optik illüzyon testi: Resimdeki farklı ineği sadece bir dahi 6 saniyede buluyor İşte optik illüzyonlu kişilik testi: Bu resimde ilk gördüğün gizli kişiliğini açığa çıkarıyor Sadece gerçek bir dahi görmeyi başarıyor! Resimdeki farklı F harfini bulmak düşündüğünüzden zor İşte kafanızı karıştıracak bir IQ bulmacası: Resimdeki farklı harfi 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Kafa karıştıran IQ testi: Resimdeki farklı futbol topunu 5 saniyede bulan dahi sayılıyor Kişiliğinin karanlık yönleri açığa çıkıyor! Bu resimde ilk gördüğün eğer bir şamdan olduysa... Yıllardır sırrı çözülemeyen o test: Yapraklar arasında gizlenen kurbağayı sadece dâhiler buluyor Ancak gerçek bir dahi ortaya çıkarabilir! Resimdeki farklı siyah burgeri bulmak için 130 IQ gerek Resimde ilk gördüğün hayvan ne kadar merhametli olduğunu söylüyor. Eğer ilk gördüğün bir aslansa.... Uyku kaçıran optik illüzyon testi: Resimdeki farklı çorabı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Resimde ilk gördüğün en gizli sırrını açıklıyor! Kişiliğinizi açığa çıkaran görsel karakter testi İşte kafanızı karıştıracak bir test: Resimdeki farklı balinayı 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Milyonları yanıltan optik illüzyon: Resimdeki farklı pasta dilimini 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Senin en ilgi çekici yönün ne? Bu resimde ilk gördüğün dans eden bir çift olduysa demek ki... Optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki farklı avokadoyu bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Göz yoran zeka bulmacası: Resimdeki farklı pengueni sadece dâhiler 4 saniyede bulmayı başarıyor En güçlü yönünüzü öğrenmek ister misiniz? Bu resimde ilk gördüğünüz bir örümcek olduysa demek ki... Sadece en zekiler çözebilecek! Resimdeki gizli kediyi 5 saniyede bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor Sadece keskin gözlü dâhiler görebilir! Resimdeki farklı civcivi bulanlar üstün zekalı çıkıyor Kafa karıştıran zeka bulmacası: Resimdeki farklı pastayı bulmak için adeta bir dahi olmak gerekiyor Aşk için nelerden vazgeçersin? Bu resimde ilk gördüğün aşıkken nasıl bir olduğunu açıklayacak Deneyenlerin yüzde 99'u bulamıyor! Sadece dâhilerin 6 saniyede gördüğü kediyi görmek imkansız Gizli benliğini keşfetmeye hazır mısın? Bu karakter testi gerçek kişiliğini açığa çıkarıyor Optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki farklı arabayı bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor