Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 9

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Sadece dâhilerin çözebileceği bir zeka bulmacası: Hamsterlar içindeki tavşanı bulan dâhidir Bu test kişiliğinizin en gizli yönünü açıklayacak! Eğer resme baktığınızda bir kaplan gördüyseniz... Aklın sınırlarını zorluyor! Bu zeka bulmacasında farklı adamı 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Bu resimde ilk gördüğün nesne en karanlık yönünü açıklıyor! Eğer resimde ilk fil gördüysen... 40 yıldır çözülemeyen zeka testi: Resimdeki farklı baykuşu bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Optik illüzyonlu zeka testi: Sadece dâhiler resimdeki farklı karpuzu 6 saniyede bulmayı başarıyor Ancak bir dahi ilk bakışta görebilir! Resimdeki gizli kravatı bulmak için 130 IQ gerekecek IQ'su 130'dan yüksek olanlar şıp diye buluyor! Resimdeki farklı yumurtayı bulan dahi sayılıyor Bu resimde bir köpek balığı görüyorsanız dikkat! İlk gördüğünüz kişilik özelliklerinizi açıklıyor IQ seviyenizi ortaya çıkarıyor! Resimdeki farklı kedi siluetini 4 saniyede bulan dahi sayılıyor Kafa karıştıran optik illüzyon bulmacası: Resimdeki farklı balığı bulmak için dahi olmak gerekiyor İşte tüm dünyanın konuştuğu kişilik testi! Bu resme ilk baktığınızda eğer bir sincap gördüyseniz... İşte gerçek dâhiler için bir test: Resimdeki farklı saati bulanların IQ'su 130'dan yüksek çıkıyor Özel hayatında nasıl biri olduğun ortaya çıkıyor! Resimde ilk gördüğün eğer bir karınca olduysa... Aklı kurcalayan zeka testi: Resimdeki farklı köpeği bulanların IQ'su Einstein'dan fazla çıkıyor İşte sadece dâhilerin çözebildiği o test: Resimdeki farklı çiçeği 6 saniyede bulan dahi sayılıyor İlk bakışta gören dahi saylıyor! Resimdeki farklı balığı bulabilmek için en az 125 IQ gerekiyor İşte IQ turnusolü mantık testi: Resimdeki farklı karpuzu sadece gerçek bir dahi 5 saniyede buluyor Kişiliğinizi açığa çıkaran optik illüzyon testi: Eğer resimde ilk yansımayı gördüyseniz.... Şahin gözlü dâhiler çat diye buluyor! Resimdeki kapısız evi 5 saniyede bulmak için dahi olmak gerek Şimdiye dek saklı kalmıştı ama sır bozuldu! Bu resimde ilk gördüğün gizli kişiliğini açığa çıkarıyor Sadece en zekiler bir çırpıda buluyor! Resimdeki farklı tavşanı görmek için 130 IQ gerekiyor Dürbünle bakmak bile yetmiyor! Resimdeki farklı kızı bulmak için adeta bir dahi olmak gerekiyor Resimde ilk neyi gördüğün hayata bakış açını ortaya koyuyor! Eğer bu resimde ilk kadını gördüysen...