Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 22

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Son zamanların en ilginç IQ testi: Resimdeki farklı bereyi bulmak için adeta dahi olmak gerekiyor Deneyen her 100 kişiden yalnızca 2'si görüyor! Resimdeki farklı kol saatini bulan dahi sayılıyor İşte kafa karıştıran IQ testi: Resimdeki farklı el fenerini sadece en zekiler 8 saniyede buluyor Sadece gerçek dâhiler zorlanmadan görüyor! Resimdeki farklı marakası bulmak için 130 IQ gerekiyor Sadece yüksek IQ'lu olanlar görüyor! Resimdeki farklı suluğu yalnızca dâhiler 5 saniyede buluyor Optik illüzyonlu IQ bulmacası: Resimdeki farklı kirazı sadece dâhiler 7 saniye dolmadan buluyor Tarihi eser değerinde optik illüzyon testi: Sadece dâhiler resimdeki farklı antika anahtarı buluyor Kendine güvenen dâhiler bekleniyor! Resimdeki farklı içeceği bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Akılalmaz zorlukta bir IQ testi: Resimdeki farklı çorba kasesini 8 saniyede sadece bir dahi bulur Optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki farklı sakallı adamı sadece dâhiler 8 saniyede buluyor İçinizdeki dâhiyi ortaya çıkaracak test: Resimdeki farklı mantarı bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Tüm dünyanın konuştuğu IQ testi: Resimdeki farklı yengeci 5 saniyede bulan gerçek bir dahi sayılıyor Sadece en zekiler görüyor: Resimdeki farklı yarım elmayı bulmak için en az 130 IQ' lu olmak gerek Yeşil noktalar arasındaki gizli şekli yalnızca kartal gibi gözlere sahip olanlar 5 saniyede buluyor! Optik illüzyonlu IQ testi: Resimdeki farklı mısır koçanını sadece gerçek dâhiler 5 saniyede buluyor Beyin yakan optik illüzyon bulmacası: Resimdeki gizli E harfini sadece dâhiler 7 saniyede buluyor Yüksek IQ turnusolü test: Sadece bir dahi resimdeki farklı yavru kaplanı 9 saniyede buluyor Sadece 125'den yüksek IQ'su olan bulabiliyor! Resimdeki farklı karpuz dilimini bulabilecek misiniz? Doğru çözebilen dahi sayılıyor! Resimdeki farklı yavru fili sadece yüksek IQ'su olanlar buluyor İşte tarihin en zor IQ testi: Resimdeki farklı tavşanı sadece dâhiler 6 saniyede bulmayı başarıyor Sadece dâhiler çözmeyi başarıyor! Baretli kadınlar içerisinde farklı olanı 8 saniyede bulabildin mi? Bu testi geçmek neredeyse imkansız! Resimdeki farklı kara kediyi bulmak için dahi olmak gerekiyor Milyonların yanıldığı optik illüzyon testi: Sadece bir dahi farklı mumu 6 saniyede bulmayı başarıyor Deneyen 100 kişiden yalnızca 3'ü buluyor! Resimdeki farklı salyangozu 10 saniyede bulan dahi çıkıyor