Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 20

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Kafa karıştıran zeka testi: Sadece bir dahi resimdeki farklı şapkalı kuşu 5 saniyede buluyor İşte optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki farklı ağacı sadece yüksek IQ'su olanlar buluyor İşte zeka turnusolü mantık testi: Resimdeki gizli çileği sadece dahi olanlar 7 saniyede buluyor İşte gerçek dâhiler için zeka bulmacası: Resimdeki farklı patates kızartmasını bulan dahi sayılıyor Çözmek için dahi olmak gerek! Resimdeki farklı gözlüklü emojiyi sadece dâhiler 5 saniyede buluyor Şahin gözlüler için çocuk oyuncağı! Resimdeki farklı kek dilimini yüksek IQ'su olanlar bulabiliyor Sadece dâhilerin çözebildiği optik illüzyon testi: Resimdeki farklı timsahı bulan dahi sayılıyor Şahin gibi gözü olan dâhiler buldu bile! Resimdeki farklı ısırılmış kurabiyeyi bulabilecek misiniz? Neredeyse hiç kimse farkı anlayamıyor! Maskeli kadınlar içerisindeki farklı emojiyi dâhiler buluyor Dünyanın en zor IQ testi: Resimdeki farklı sevimli köpeği sadece dâhiler 5 saniyede buluyor Yalnızca bir dahi görebilir! Resimdeki farklı oyuncak kuşu sadece dâhiler6 saniyede ayırt edebilecek Sadece yüzde 1'lik kısımda olanlar görüyor! Resimdeki farklı sevimli kediyi dâhiler buldu Deneyenlerin yüzde 97'si başaramadı! Resimdeki farklı hediye paketini bulmak için dahi olmak gerek Sadece en zekiler çözebiliyor! Resimdeki farklı balığı 6 saniyede bulmak için dahi olmak gerekiyor Dâhiler için bir zeka testi: Resimdeki farklı sörf tahtasını 9 saniyede bulan dahi sayılıyor Dikkat bu bir zeka testi değildir! Resimdeki hangi 2 robot birbirinin aynı? 5 saniyeniz var! Resimdeki gizli muzu yalnızca kartal gibi gözlere sahip olanlar 6 saniyede bulabiliyor IQ turnusolü mantık testi: Resimdeki farklı yaşlı adamı sadece dahi olanlar 8 saniyede buluyor Deneyenlerin sadece yüzde 2'si çözebiliyor! Resimdeki farklı bilardo topunu bulabilecek misiniz? Optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki farklı tombul kuşu sadece dâhiler 6 saniyede bulmayı başardı Kafa karıştıran zeka bulmacası: Resimdeki farklı aslanı 8 saniyede bulmak için dahi olmak gerekiyor Optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki farklı çay demliğini bulmak için dahi olmak gerekiyor Sınırları zorlayan görsel zeka testi: Resimdeki farklı çantayı sadece dâhiler 5 saniyede buluyor Herkes deniyor ama kimse çözemiyor! Resimdeki farklı armudu bulmak için dahi olmak gerekiyor