Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 21

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Sabah kahvesi tadında IQ testi: Resimdeki farklı pembe uçurtmayı sadece dâhiler 9 saniyede buluyor Optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki farklı kamyonu 8 saniyede bulmak için dahi olmak gerekiyor Sadece üstün zekalı olanlar çözebilecek! Resimdeki farklı kelebeği bulmak için dahi olmak gerekiyor IQ ölçen zeka testi: Resimdeki farklı ayakkabıyı bulmak için en az 125 IQ'ya sahip olmak gerekiyor Henüz çözebilen olmadı! Resimdeki farklı mikrofonu bulmak için en az 140 IQ'ya sahip olmak gerekiyor Şahin gözlü dâhiler anında görüyor! Resimdeki farklı kertenkeleyi 10 saniyede bulan dahi sayılıyor Bu testi deneyen her 100 kişiden sadece 1'i çözebiliyor! Farklı köpeği 5 saniyede bulan dahi çıkıyor Yalnızca dâhiler çözebilir! Resimdeki gülen portakallar içerisinde farklı olanı bulabilecek misiniz? İşte beyin donduran IQ testi: Resimdeki farklı şekeri 5 saniyede bulmak için dahi olmak gerekiyor 40 yıldır çözülemeyen zeka testi: Resimdeki farklı kandili sadece IQ'su yüksek olanlar buluyor İşte optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki farklı radyoyu sadece dâhiler 13 saniyede buluyor İşte kafa karıştıran zeka bulmacası: Resimdeki farklı kalbi bulmak için dahi olmak gerekiyor Sadece dâhiler farklı olanı buluyor! Resimdeki farklı kızağı 8 saniyede sadece dahi olanlar buluyor Sadece en zekiler görebilecek: Resimdeki farklı renkli mumu 6 saniyede bulan dahi sayılıyor IQ turnusolü zeka bulmacası: Resimdeki farklı sallanan atı 7 saniyede bulan dahi sayılıyor İşte kafanızı karıştıracak o zeka testi: Resimdeki farklı kuru yaprağı sadece gerçek dâhiler buluyor Sadece gerçek dedektifler ayırt edebiliyor! Resimdeki farklı kap keki 7 saniyede bulabilecek misin? Dünyanın en tatlı zeka bulmacası: Resimdeki farklı yavru kediyi 11 saniyede bulan dahi sayılıyor Deneyen herkes yanılıyor! Yalnızca 130'dan fazla IQ'su olanlar farklı plaj topunu 6 saniyede buluyor Yüksek IQ turnusolü görsel test: Resimdeki farklı çileği sadece dahi olanlar 8 saniyede buluyor Kafa karıştıran zeka testi: Resimdeki gülen kedilerden hangisinin farklı olduğunu bulabilecek misin? Zeka turnusolü optik illüzyon testi: Resimdeki farklı böceği 6 saniyede bulan dahi sayılıyor İşte dâhiler için bir test: Resimdeki farklı emojiyi 4 saniyede görebilmek için dahi olmak gerekiyor IQ ölçen optik illüzyon testi: Resimdeki farklı saksı bitkisini yalnızca dâhiler 11 saniyede buluyor