Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 23

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Kafa karıştıran IQ testi: Resimdeki inekler içerisinde farklı olanı sadece dâhiler 7 saniyede buldu İşte IQ ölçen optik illüzyon testi: Resimdeki farklı çiçek buketini 12 saniyede bulan dahi sayılıyor Kartal gözlü dâhiler anında buluyor! Resimdeki farklı bukalemunu 11 saniyede bulan dahi sayılıyor Dünyanın en karmaşık zeka testi: Resimdeki farklı arabayı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Beyin yakan IQ bulmacası: Resimdeki farklı hediye paketini sadece dâhiler 9 saniyede buluyor Optik illüzyon testi: Resimdeki maymunlardan farklı olanı sadece bir dahi 10 saniyede bulabiliyor Optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki farklı pırlanta yüzüğü sadece dâhiler 11 saniyede buluyor Çözebilen dahi sayılıyor! Resimdeki farklı balinayı yalnızca 130'dan yüksek IQ'su olanlar buluyor Sadece dâhiler buluyor! Resimdeki farklı sevimli canavarı 5 saniyede bulan dahi sayılıyor Yalnızca 130'dan yüksek IQ'su olanlar görüyor! Resimdeki farklı yavru ayıyı bulabilecek misin? IQ ölçen zeka bulmacası: Resimdeki farklı şeftaliyi sadece 120'den yüksek IQ'su olanlar buluyor Sadece dâhiler farklı olanı buluyor: Resimdeki farklı uykulu emojiyi 5 saniyede bulabilecek misin? Gerçek dâhiler için IQ testi: Resimdeki farklı oyuncak bebeği 6 saniyede bulanların IQ'su 130 çıktı Her 100 kişiden yalnızca 1'i görebiliyor! Dondurma kaseleri içinde farklı olanı bulabilecek misiniz? Görmek için bakmak yetmiyor! Resimdeki farklı pizza dilimini sadece dâhiler 8 saniyede buluyor Deneyenlerin yüzde 98'i başarısız oluyor! Resimdeki farklı aslanı 8 saniyede bulan dahi sayılıyor Görmek için dahi olmak gerekiyor! Resimdeki farklı güneş gözlüğünü 7 saniyede bulabilecek misiniz? Sadece bir dahi bu testi geçebilir! Resimdeki farklı dondurma külahını 6 saniyede bulanlar dahi Görebilen dahi sayılıyor! Resimdeki farklı patlıcanı 11 saniyede bulmak için en az 120 IQ gerekiyor Doğuştan avcı olanlar bile bulamıyor! Resimdeki farklı yılanı sadece dâhiler 8 saniyede buluyor Kartal kadar keskin gözlü dâhiler hemen buluyor! Resimdeki farklı civcivi 7 saniyede bulabildin mi? Optik illüzyonlu zeka testi: Saksıdaki ayçiçeklerinden hangisinin farklı olduğunu bulan dahi çıkıyor Deneyen her 100 kişiden 98'i bulamıyor! Resimdeki farklı ayıcığı 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Sadece dâhiler çözebiliyor! Resimdeki farklı çalıyı 7 saniyede bulanlar yüksek IQ'lu sayılıyor