Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 24

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Ondan bir tane daha yok! Resimdeki yalnız sebzeyi IQ'su yüksek olanlar 15 saniyede buluyor! Kayak yapan iki sevimli penguen arasındaki 2 farkı yalnızca IQ'su yüksek olanlar 5 saniyede buluyor Çanlar kedi için çalıyor, peki çanları kim çalıyor? 11 saniyede bulan deha sayılıyor! Manava saklanan rakunu sadece yüksek IQ'sü olanlar 9 saniyede buluyor İlginç bir optik illüzyon testi: Resimdeki farklı soğanı sadece 130'dan yüksek IQ'su olanlar buluyor Yüksek IQ testi: Resimdeki farklı konfetiyi 5 saniyede yalnızca dahi olanlar bulabiliyor İlk bakışta gören dahi sayılıyor! Resimdeki farklı horozu 8 saniyede bulanlar yüksek IQ'lu çıkıyor Akıllara durgunluk veren IQ testi: Resimdeki farklı terliği sadece dâhiler 11 saniyede buluyor Optik illüzyonlu zeka testi: Bu resimdeki farklı cüzdanı ancak bir dahi 7 saniyede bulabiliyor IQ ölçen zeka testi: Resimdeki farklı minibüsü 10 saniyede bulabilen en az 130 IQ'ya sahip çıkıyor IQ turnusolü optik illüzyon: Resimdeki farklı gülen emojiyi sadece yüksek IQ'su olanlar buluyor Dahi olmayan bulamıyor! Bodrumda gizli anahtarı bulmak için en az 130 IQ'lu olmak gerekiyor İşte kafa karıştıran zeka testi: Resimdeki farklı deniz kabuğunu bulanın IQ'su 130'dan bile yüksek Çözmek için dahi olmak gerek: Resimdeki farklı kaktüsü 7 saniyede bulanların IQ'su 120'den yüksek Optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki farklı baykuşu yalnızca dâhiler 10 saniyede buluyor İşte yüksek IQ turnusolü zeka testi: Resimdeki farklı mavi balığı 10 saniyede bulan dahi sayılıyor Akıl karıştıran optik illüzyon testi: Resimdeki farklı kelebeği 7 saniyede bulabilen dahi sayılıyor Gizli dâhiler için IQ testi: Resimdeki farklı tilkiyi 15 saniyede bulmak için en az 120 IQ gerekiyor İşte IQ turnusolü zeka testi: Resimdeki farklı kardan adamı bulanların IQ'su 130'dan yüksek çıkıyor Sadece en zekiler çözebiliyor! Resimdeki farklı papatyayı 7 saniyede bulan dahi sayılıyor Tarihin en zor optik illüzyonu: Resimdeki farklı gül emojisini ancak bir dahi 8 saniyede buluyor Optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki farklı patates kızartmasını 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Sadece 130'dan yüksek IQ'su olanlar görüyor! Resimdeki farklı avokadoyu 10 saniyede bulan dahi Beyin yakan IQ testi: Resimdeki ters duran sincabı yalnızca dâhiler 7 saniyede buluyor