Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 18

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

İllüzyon Kişilik Testi: İlk gördüğünüz şey gizli kişilik özelliklerinizi ortaya çıkarıyor Gülün içine saklanan kadını 6 saniyede bulmak için atmaca gözü gerekiyor! Sadece şampiyonlar gizlenmiş diş perisini 9 saniyede bulabilir Devekuşlarının arasına saklanan şemsiyeyi sadece bir dahi 8 saniyede tespit edebilir! Karlı dağların arasında saklanan kutup ayısını 8 saniyede bulabilir misiniz? IQ turnusolü mantık testi: Sadece 130'dan çok IQ'su olanlar resimdeki farklı deniz anasını buluyor Resme baktığında ilk gördüğün hayvan seni anlatıyor! Eğer resimde ilk bir kedi gördüysen... İşte akıl karıştıran optik illüzyon testi: Resimdeki farklı kupayı sadece dâhiler 8 saniyede buluyor Gerçek dâhiler kendini hemen belli edecek! Resimdeki farklı turpu 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Sadece bir dahi bu testi geçebilir! Resimdeki farklı saksıyı bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Keskin gözlü dâhiler için çocuk oyuncağı: Resimdeki farklı büyücü şapkasını sadece dâhiler buluyor Jilet kadar keskin gözlü dâhiler hemen buldu! Resimdeki farklı robot kafasını bulan dahi sayılıyor Zekasına güvenen hemen deniyor! Resimdeki farklı üzümü sadece dahi olanlar 5 saniyede buluyor Optik illüzyonlu zeka testi: S harfleri içerisinde gizlenen 5 sayısını sadece bir dahi buluyor Sadece dâhilerin çözebildiği optik illüzyon: Resimdeki farklı masa lambasını bulan dahi sayılıyor Gerçek bir dahi saniyeler içinde çözüyor! Resimdeki farklı kırmızı motoru bulmak için 130 IQ gerek Kendine güvenen dâhiler bekleniyor! Resimdeki farklı serçeyi 5 saniyede görmek için 130 IQ gerekiyor Denemesi kolay, çözmesi imkansız! Resimdeki farklı kahverengi köpeği sadece bir dahi bulabiliyor Herkes deniyor ancak kimse bulamıyor! Sadece 130'dan yüksek IQ'su olanlar farklı kiviyi buluyor Her 100 kişiden 99'u yanlış cevap veriyor! Resimdeki farklı koalayı bulmayı başaran dahi sayılıyor Yüksek IQ turnusolü zeka bulmacası: Sadece bir dahi resimdeki farklı düdüğü 7 saniyede buluyor İşte dâhiler için IQ bulmacası: Resimdeki farklı keki sadece IQ'su 130'dan yüksek olanlar buluyor Bir dahi saniyeler içinde çözer! Resimdeki farklı sandalyeyi sadece yüksek IQ'su olanlar buluyor Gerçek dâhiler anında çözüyor! Resimdeki farklı kurbağayı ancak dâhiler 6 saniyede bulmayı başarıyor