Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 17

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Görmek için dahi olmak gerekiyor! Resimdeki farklı çilekli pastayı sadece dâhiler ayırt edebiliyor Her 100 kişiden sadece 1'i görüyor! Resimdeki farklı karpuzu bulmak için dahi olmak gerekiyor Gerçek dâhiler için bir test: Resimdeki farklı ananası 5 saniyede bulmak için 130 IQ gerekiyor Sadece dâhiler görebiliyor! Resimdeki farklı tavşanı 6 saniyede bulanların IQ'su 130'dan fazla Yüksek IQ'su olanlar için zeka bulmacası: Resimdeki farklı panteri bulmak için dahi olmak gerekiyor Çözmek için dahi olmak gerek! Sadece yüksek IQ'su olanlar resimdeki farklı evi 6 saniyede buluyor Dâhiler için bu test çocuk oyuncağı! Resimdeki farklı lobutu sadece 130'dan yüksek IQ'su olan bulur Doğal bir avcı anında görüyor! Resimdeki farklı geyik siluetini 8 saniyede bulan dahi sayılıyor Sadece bir dahi çözmeyi başarabilir! Resimdeki farklı Meksikalı'yı 5 saniyede bulan dahi sayılıyor Bu IQ testi uyku kaçırıyor! Resimdeki farklı kaseyi 8 saniyede bulamayanların gözüne uyku girmiyor Üzgün köpeğin kemiğini bulmasına yardım edin! 4 saniyeniz var! 7 saniyede birbirinin tıpatıp aynı olan 2 köpeği bulabilir misin? Kedilerin arasındaki köpeği 5 saniyede bulabilir misiniz? Kartal kadar keskin gözlü dâhiler için çerez gibi! Resimdeki farklı yelpazeyi bulan dahi sayılıyor Bu resimde ilk gördüğün gizli kişiliğini açığa çıkarıyor! İlk bakışta manzara görenler dikkat etsin Bu testi geçenin aklından korkulur! Sadece IQ'su 140'ın üzerinde olanlar farklı avokadoyu buluyor Optik illüzyonlu IQ bulmacası: Resimdeki gizli uzay roketini sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Doğuştan dedektifler için nefes almak kadar kolay! Resimdeki farklı Noel Baba'yı bulan dahi çıkıyor Yüksek IQ'su olanlar ilk bakışta görüyor! Resimdeki farklı çelengi 8 saniyede gören dahi sayılıyor Deneyen her 100 kişiden 99'u başarısız oluyor! Resimdeki farklı şemsiyeyi bulan dahi sayılıyor İşte sadece dâhilerin çözebildiği o test! Farklı mavi kelebeği 9 saniyede bulmak için 120 IQ gerek Sadece en zekiler doğru sonucu buluyor! Resimdeki farklı kitabı 6 saniyede sadece dâhiler buluyor Kişiliğinizi açığa çıkaran optik illüzyon testi: Resimde ilk gördüğün hayvan karakterini açıklıyor Uyku kaçıran optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki farklı dondurma kasesini sadece dâhiler buluyor