Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 16

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Ancak bir dahi saniyeler içinde çözebilir! Resimdeki farklı çam ağacını yalnızca dâhiler buluyor İşte gerçek dâhiler için bir test! Resimdeki farklı karpuz dilimini sadece dâhiler buluyor Resimde ilk gördüğün seni sana anlatıyor! Bu görselde ilk bakışta küçük bir kız çocuğu gördüysen... Sadece en zekiler görebiliyor! Resimdeki farklı pembe çiçeği 7 saniyede bulan dahi sayılıyor Optik illüzyonlu mantık testi: Resimdeki farklı kaleyi sadece 130'da yüksek IQ'Su olanlar buluyor Bu testi çözebilenin zekası şaşırtıyor! Resimdeki farklı güneşi 8 saniyede bulan dahi sayılıyor Usta dedektifleri bile zorlayan IQ testi: Resimdeki farklı yıldızı sadece dâhiler 7 saniyede buluyor Bir dâhinin ancak 6 saniyesini alıyor! Resimdeki farklı kum saatini 6 saniyede bulan dahi çıkıyor En az 130 IQ'ya sahip olanlar hemen buluyor! Resimdeki farklı kundurayı bulmak için dahi olmak gerek Bulmak için bir dâhinin bakması gerekecek! Resimdeki farklı çubuklu şekeri bulan dahi sayılıyor Yalnızca dâhiler ilk bakışta görüyor! Resimdeki farklı çikolatayı bulmak için dahi olmak gerekiyor Gerçek dâhiler için gerçek bir zorluk! Resimdeki farklı tuşlu telefonu sadece dâhiler buluyor Kişiliğinizin gizli yönleri açığa çıkıyor! İlk bakışta gördüğünüz nesne hayatınızı ortaya dökecek Görmek için en az 130 IQ gerekiyor! Yalnızca dâhiler resimdeki farklı civcivi 8 saniyede buluyor Sadece en zekiler bulmayı başarıyor! Resimdeki farklı hokkabazı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Bu optik yanılsamaya neden olan desendeki yılbaşı ağacını 8 saniyede bulabliir misin? Görmek için yüksek IQ'lu olmak gerek! Resimdeki farklı kamyonu sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Sadece en zekiler bu testi geçebiliyor! Resimdeki farklı sandalyeyi 5 saniyede sadece dâhiler buldu Bu test aklın sınırlarını çok zorluyor! Resimdeki farklı dinozoru sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Yüksek IQ turnusolü zeka bulmacası: Resimdeki farklı spor ayakkabıyı sadece dâhiler buluyor Görmek için dahi olmak gerekiyor! Resimdeki farklı can simidini sadece dâhiler 5 saniyede buluyor Sadece dâhiler çözmeyi başarıyor! Resimdeki farklı solmuş çiçeği bulmak için dahi olmak gerekiyor Aklın sınırlarını zorlayan zeka testi: Resimdeki farklı bahçe suluğunu sadece dâhiler buluyor Resimde ilk gördüğün gerçek kişiliğini ortaya çıkarıyor! Eğer gemi gördüyseniz gerçek kişiliğiniz...