Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 19

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Sadece en zekiler farkı anlıyor! Resimdeki farklı uğur böceğini bulmak için dahi olmak gerekiyor Dâhiler gözü kapalı bile çözüyor! Resimdeki kirpilerden hangisinin farklı olduğunu bulabilir misin? Optik illüzyonlu IQ testi: Resimdeki farklı gülü bulmak için en az 130 IQ'ya sahip olmak gerekiyor İşte optik illüzyonlu zeka testi: 71 sayıları içerisinde gizli 77'yi sadece en zekiler görebiliyor Sadece en zekiler çözebilir! Resimdeki farklı arabayı 6 saniyede bulmak için dahi olmanız gerekiyor İşe IQ turnusolü test: Yüzü asık sıcak hava balonları arasında arklı olanı sadece dâhiler buluyor Her 100 kişiden sadece 1'i çözebiliyor! Sadece bir dahi resimdeki farklı kunduzu 11 saniyede buluyor Dahi olanlar şıp diye bulacak! Resimdeki farklı patlamış mısırı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Keskin gözlü dâhiler bekleniyor! Resimdeki farklı çiçek buketini bulmak için dahi olmak gerekiyor İşte optik illüzyonlu IQ bulmacası: Sadece dahi olanlar Resimdeki farklı el çantasını buluyor İşte optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki farklı havucu sadece dâhiler 7 saniyede görüyor İşte zekanızı ölçecek IQ testi: Resimdeki farklı yavru ördeği sadece dâhiler 6 saniyede ayırt ediyor Görmek için bakmak yetmeyecek! Resimdeki farklı periyi bulmak için adeta bir dahi olmanız gerekiyor Sadece gerçek bir dahi çözebiliyor! Resimdeki farklı çevirmeli telefonu 7 saniyede bulabilir misin? Hangisi yalan söylüyor? Bulmak için 5 saniyeniz var! Resme gizlenen balonu yalnızca 'dikkat ustaları' 6 saniyede buluyor Benzeri olmayan puzzle parçasını yalnızca kartal gibi gözlere sahip olanlar 6 saniyede bulabiliyor Resimdeki kediyi yalnızca keskin gözlere sahip olanlar 7 saniyede buluyor Deneyen her 100 kişiden sadece 2'i çözüyor! resimdeki farklı bebek kafasını 12 saniyede buldun mu? Sadece dâhiler görebiliyor! Resimdeki farklı valizi 9 saniyede bulmak için dahi olmak gerekiyor Akıllara durgunluk veren zeka testi: Sadece yüksek IQ'su olanlar resimdeki farklı acı sosu buluyor Ancak bir dahi 5 saniyede görebilir! Resimdeki farklı deney tüpünü 5 saniyede gören dahi sayılıyor Bu zeka testi uykunuzu açacak! Resimdeki farklı kaplumbağayı sadece dâhiler 8 saniyede buluyor Hala çözebilen çıkmadı! Resimdeki farklı karpuzu görmek için en az 130 IQ'ya sahip olmak gerekiyor