Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 12

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Sadece gerçek bir dahi çözebilir! Resimdeki farklı emojiyi 5 saniyede bulmak için dahi olmak gerek Bulmak için en az 130 IQ gerekiyor! Köpekler arasındaki kediyi bulan Einstein kadar zeki sayılıyor Keskin gözlü dâhiler anında buluyor! Çallarda gizlenen kertenkeleyi bulmak için 130 IQ gerekiyor İnsanların sende en sevmediği özellik ne? Bu resimde eğer ilk gördüğün şey manzara olduysa... Deneyen her 100 kişiden 97'si başarısız oluyor! Çilekler arasındaki farklı nesneyi bulan dahi çıktı Denemesi kolay, bulması imkansız! Resimdeki farklı köpeği sadece bir dahi 6 saniyede bulabilir 1000 kişi denedi, yalnızca 12 kişi buldu! Resimdeki farklı kelebeği 5 saniyede ulan dahi sayılıyor Bakan her iki kişiden birinde o karakter özelliği bulunuyor! Eğer bu resimde bir ağaç gördüyseniz... İşte kafa karıştıran optik illüzyon testi: Resimdeki farklı biberi 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Hayatta seni en çok üzen ne? Eğer bu kişilik testinde ilk kurdu gördüysen demek ki seni üzen şey... Resimde ilk gördüğünüz aslında ne aradığınızı açık ediyor Bulmak için dahi olmak gerek! Resimdeki farklı kalbi sadece en zekiler 4 saniyede buluyor Gizli kişiliğin açığa çıkacak! Bu resimde ilk gördüğün hayvan aslında nasıl biri olduğunu açıklıyor Beynin sınırlarını zorlayan optik illüzyon! Resimdeki farklı arabayı sadece dâhiler 5 saniyede buldu İşte dâhiler için bir zeka testi: Resimdeki farklı rahibi bulmak için en az 130 IQ gerekiyor İşte dâhiler için bir optik illüzyon testi: Resimdeki farklı pengueni bulmak için 130 IQ gerekiyor Düşündüğünüzden çok daha zor! Resimdeki farklı dondurmayı sadece IQ'su 130 olanlar 6 saniyede buldu Her 100 kişiden 98'i yanlış buluyor! Resimdeki farklı harfi bulanların IQ'su Einstein'a denk çıkıyor Sadece dâhiler görmeyi başarıyor! Resimdeki farklı jokeyi bulanların IQ'su 125'ten fazla çıkıyor Sadece en zekiler ilk bakışta başarılı oluyor! Resimdeki farklı kuşu 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Beyin yakan zeka bulmacası! Resimdeki farklı mantarı sadece dâhiler 4 saniyede bulmayı başarıyor Niçin yalnız olduğunuzu biliyor musunuz? Bu resimde ilk gördüğünüz yalnızlık sebebinizi açıklıyor Kafa karıştıran optik illüzyon! Resimdeki farklı yavru kaplanı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Gerçekte nasıl biri olduğunu sana anlatıyoruz! Bu resimde ilk gördüğün eğer bir uçurum olduysa...