Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 14

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

İnsanlar sana bakınca ilk ne düşünüyor öğrenmek ister misin? Resimde ilk ağaçları gördüysen... Ancak bir dahi ilk bakışta çözebilir! Resimdeki farklı mısırı bulmak için en az 125 IQ gerekiyor Kafa karıştıran zeka bulmacası: Resimdeki farklı ampulü sadece 130 ve üzeri IQ'su olanlar buluyor Herkes bakıyor ancak sadece dâhiler buluyor! Resimdeki farklı fareyi bulmak için 130 IQ gerekiyor 130'dan yüksek IQ'su olanlar hemen görüyor! Resimdeki farklı şaşkın ayıyı bulan dahi sayılıyor Keskin gözlü dâhiler havada kapıyor! Resimdeki farklı bebeği 4 saniyede bulmak için dahi olmak gerek Bir dahi için görmek çocuk oyuncağı! Resimdeki farklı kül tablasını bulan dahi sayılıyor Doğru sonucu bulan adeta Einstein sayılıyor! Resimdeki farklı kara kediyi 6 saniyede bulan dâhidir İşte akıllara durgunluk veren zeka bulmacası: Resimdeki farklı armudu sadece dâhiler buluyor Kafa karıştıran IQ testi: Sadece dâhiler resimdeki farklı gemiyi 6 saniyede buluyor Uzmanı açıkladı: Tarihin en eski ikilemi kişiliğiniz hakkında en gizli sırları paylaşabilir! Sen ilişkilerde nasıl birisin? Resimde ilk gördüğün nesne aşk hayatındaki gizli kişiliğini açıklıyor Yıllardır gizemi çözülemiyor! Ağacın köklerinde gizli yılanı sadece gerçek dâhiler 5 saniyede buldu Yüksek IQ turnusolü mantık bulmacası: Resimdeki farklı limonatayı sadece dâhiler 8 saniyede buldu Sadece bir dahi zorlanmadan görebilir! Resimdeki farklı şemsiyeyi bulmak için 130 IQ gerekiyor Sadece dahi olanlar buluyor! Resimdeki farklı dünyayı bulmak için en az 130 IQ'ya sahip olmak gerek Sıradan bir göz asla göremiyor! Sadece dâhiler resimdeki farklı tavuğu 7 saniyede bulmayı başarıyor Dâhiler görmekte asla zorlanmıyor! Resimdeki farklı yıldızı 6 saniyede bulmak için 130 IQ gerekiyor Keskin gözlü dâhiler bekleniyor! Resimdeki farklı ineği sadece dahi olanlar 5 saniyede buluyor Deneyen her 100 kişiden ancak 1'i çözüyor! Farklı yer fıstığını bulmak için dahi olmak gerekiyor Kafa karıştıran optik illüzyon testi: Sadece dâhiler resimdeki farklı fili 6 saniyede buluyor! Bulmak için dahi olmak gerekiyor! Resimdeki farklı koltuğu ancak bir dahi 5 saniyede bulabiliyor Deneyen her 100 kişiden 98'i başarısız oluyor! Resimdeki farklı evrak çantasını sadece dâhiler buldu Dâhiler bakar bakmaz görüyor! Resimdeki farklı çalar saati bulmak için dahi olmak gerekiyor