Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 13

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Kafa karıştıran optik illüzyonlu zeka testi: 52 sayıları içerisindeki 33 sayısını bulan dahi çıkıyor Samanlıkta iğne aramaktan daha zor! Resimdeki farklı bereli kızı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki farklı pengueni ancak 130'dan yüksek IQ'su olanlar bulur Dürbünle bakmak bile yetmiyor! Sadece dahi olanlar resimdeki gizli kuşu 8 saniyede bulmayı başarıyor Gerçek kişiliğin gün yüzüne çıkacak! Resimde ilk gördüğün nesne nasıl biri olduğunu söylüyor Yalnızca dahi olanlar bu testi geçiyor! Resimdeki farklı kediyi 5 saniyede bulmak neredeyse imkansız Ancak bir dahi bulabilir! Resimdeki farklı zebrayı 6 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Sadece dâhiler görüyor! Resimdeki farklı tilkiyi 6 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Kafa karıştıran optik illüzyon: Resimdeki farklı köpeği sadece IQ'su 130'dan yüksek olanlar buluyor Sadece en zekiler doğru sonuca ulaşıyor! Resimdeki gizli yenmiş elmayı sadece dâhiler buluyor Sadece bir dahi saniyeler içinde görebilir! Resimdeki farklı dudağı görmek için dahi olmak gerekiyor Hayatta en değer verdiğin şeyi sana söylüyoruz! Eğer bu resme ilk baktığında iki el gördüysen... Görmek için en az 120 IQ gerekiyor! Resimdeki farklı tavşanı sadece dâhiler 5 saniyede buluyor Deneyen her 100 kişiden ancak 2'si görüyor! Resimdeki farklı arabayı 6 saniyede bulan dahi sayılıyor İşte saklambaçta asla yenilmeyen bir köpek! Fotoğrafta gizlenen köpeği bulmak için dahi olmak gerek Kişiliğini ortaya çıkaran bu resimde ne görüyorsun? Optik illüzyonlu testte ilk dudak gördüysen... Göz yoran optik illüzyon testi: Resimdeki farklı pandayı sadece dâhiler 7 saniyede bulmayı başarıyor İşte milyonları yanıltan test: Resimdeki farklı saat sadece en zekiler şıp diye buluyor Bir rivayete göre yıllardır bulan çıkmadı! Odunlukta gizlenen kediyi bulmak için en az 130 IQ gerek En büyük korkunla yüzleşecek kadar cesur musun? Bu resimde ilk fırça görenlerin en büyük korkusu... Aklı kurcalayan zeka bulmacası: Resimdeki farklı ineği 5 saniyede bulan dahi sayılıyor İşte gerçek dâhiler için bir test! Resimdeki faklı üzümü 6 saniyede bulanlar dahi kabul ediliyor Fotoğraftaki kediyi 7 saniyede bulmak kimseye nasip olmadı! Bunu başaran ilk kişi olabilir misin? Sadece en zekiler saniyeler içinde görüyor! Resimdeki farklı pengueni sadece dâhiler buluyor