Mutasyonlu virüs Haberleri

Koronavirüsün mutasyonu ilk olarak eylül ayında İngiltere'de Kent bölgesinde tespit edilmişti. Virüsün yeni halinin öncekine göre daha kolay yayıldığı fark edilmişti. Virüsün hızlı yayılımı nedeniyle Birleşik Krallık'ta yeniden karantinaya dönülmüştü. İngiltere'nin dışında Güney Afrika ve Brezilya'da da virüsün iki farklı varyantı daha görülmüştü. 

Yüksek ateş ve sürekli kuru öksürük, kas ağrıları, boğaz ağrısı, baş ağrısı, nefes darlığı, ishal ve kusma belirtileri arasında görülüyor. 

Mutasyona uğramış virüs nedir?

Bir organizmanın veya virüsün genetik materyalinde meydana gelen kalıcı değişiklik. RNA virüslerinde DNA virüslerine oranla çok daha fazla mutasyon meydana gelir. SARS-CoV-2 bir RNA virüsüdür.

Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona uğramış organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonların genler üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle, organizmalar mutasyonları gidermek için DNA onarımı gibi mekanizmalara sahiptir.

Geçmeyen öksürüğe dikkat Kabus geri mi geliyor? Arı kolonileri yok olma tehlikesi altında MS'in sırrı çözülüyor Kıyamet senaryosu gerçek oluyor... 48 bin 500 yaşındaki tehlike ortaya çıktı! Kombo virüs alarmı Kalp krizi riski, Gripten sonraki 3 güne dikkat... Grip sezonu başladı! EG.5 endişesi, yeni varyant kapıyı çalacak mı? Yeni virüs kapıda! Ünlü profesörden göçmen kuş uyarısı Dünyanın yeni korkusu: 'Gizemli Hepatit' özellikle çocukları etkiliyor! Korkutan uyarı Çin'den geldi: Daha ölümcülü an meselesi! ABD'den Delta varyantı uyarısı: İşler daha da kötüye gidecek Korkutan uyarı: Yaz aylarından endişeliyiz! 'Delta'ya karşı aşı ve sağlık kartı zorunluluğu önlemi 7 soru 7 cevap | Delta Plus varyantı nedir? Çin aşıları Delta varyantına karşı etkili mi? İki ülkeden korkutan 'Delta mutasyonu' açıklaması Daha hızlı yayılan mutasyonlu virüs görüldü! 'Pfizer ve Moderna aşısı mutasyona karşı etkili' Korkutan araştırma: Daha hızlı yayılıyor! Mutasyonlu virüs yayılıyor! 30 kişi karantinaya alındı Maske çıkıyor mu, kalıyor mu? Kafalar çok karışık... Virüse 'geçit' vermediler! Nüfusu 100 milyon ama...