Mutasyonlu virüs Haberleri - Sayfa 2

Koronavirüsün mutasyonu ilk olarak eylül ayında İngiltere'de Kent bölgesinde tespit edilmişti. Virüsün yeni halinin öncekine göre daha kolay yayıldığı fark edilmişti. Virüsün hızlı yayılımı nedeniyle Birleşik Krallık'ta yeniden karantinaya dönülmüştü. İngiltere'nin dışında Güney Afrika ve Brezilya'da da virüsün iki farklı varyantı daha görülmüştü. 

Yüksek ateş ve sürekli kuru öksürük, kas ağrıları, boğaz ağrısı, baş ağrısı, nefes darlığı, ishal ve kusma belirtileri arasında görülüyor. 

Mutasyona uğramış virüs nedir?

Bir organizmanın veya virüsün genetik materyalinde meydana gelen kalıcı değişiklik. RNA virüslerinde DNA virüslerine oranla çok daha fazla mutasyon meydana gelir. SARS-CoV-2 bir RNA virüsüdür.

Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona uğramış organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonların genler üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle, organizmalar mutasyonları gidermek için DNA onarımı gibi mekanizmalara sahiptir.

Mehmet Ceyhan: Mutant virüs ile hamile kadın ölümleri arttı 'Koronavirüs ile savaş 21 gün sürecek' demişti... Son mutasyonla ilgili çok çarpıcı açıklamalar Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tedirgin eden veriyi açıkladı Virüse 'satranç' benzetmesi: Hamleyi bilmek imkansız Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'İstanbul' uyarısı Vaka artışında korkutan detay: Yalancı negatif! Prof. Aydın'dan tam kapanma çağrısı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan karantina çağrısı Aşı krizinde 'muz cumhuriyeti' tartışması İngiltere'nin aşı zaferi: Can kaybı ve vakalarda büyük düşüş Mutant virüs çocukları hasta ediyor Prof. Dr. Bülent Ertuğrul'dan acil önlem çağrısı İngiliz mutasyonundaki tehlikeye dikkat! Merkel sert çıktı: Acil frene basın, çok fazla vaktimiz yok! Prof. Dr. Ceyhan'dan çarpıcı mutant virüs açıklaması Prof. Şener: Adı konulmamış Türkiye mutantı olabilir Süper Lig ekibinde mutasyonlu virüs şoku Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'seyahat kısıtlaması' açıklaması Herkes 3. dalgayı konuşurken, 4. dalga uyarısı geldi! Türkiye'ye kritik 3. dalga uyarısı: Mutant virüs yayılıyor! Rusya'dan korkutan haber: İlk kez doğrulandı Filipinler'den dönen yolcuda rastlandı! Bir mutasyon daha... Bir ilde daha 'mutasyon' alarmı