Mutasyonlu virüs Haberleri - Sayfa 4

Koronavirüsün mutasyonu ilk olarak eylül ayında İngiltere'de Kent bölgesinde tespit edilmişti. Virüsün yeni halinin öncekine göre daha kolay yayıldığı fark edilmişti. Virüsün hızlı yayılımı nedeniyle Birleşik Krallık'ta yeniden karantinaya dönülmüştü. İngiltere'nin dışında Güney Afrika ve Brezilya'da da virüsün iki farklı varyantı daha görülmüştü. 

Yüksek ateş ve sürekli kuru öksürük, kas ağrıları, boğaz ağrısı, baş ağrısı, nefes darlığı, ishal ve kusma belirtileri arasında görülüyor. 

Mutasyona uğramış virüs nedir?

Bir organizmanın veya virüsün genetik materyalinde meydana gelen kalıcı değişiklik. RNA virüslerinde DNA virüslerine oranla çok daha fazla mutasyon meydana gelir. SARS-CoV-2 bir RNA virüsüdür.

Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona uğramış organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonların genler üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle, organizmalar mutasyonları gidermek için DNA onarımı gibi mekanizmalara sahiptir.

Korkutan uyarı: Mutasyonlu virüs yüzde 70 daha ölümcül! "Çin aşısı mutasyonlu virüse karşı daha avantajlı" Bilim Kurulu üyesinden korkutan mutasyonlu virüs açıklaması Kapıdaki düşman: Pandemi ne zaman bitecek? Korkutan açıklama: Mutasyonlu virüs tüm dünyaya yayılabilir! Koronavirüs vakalarında 'mart ayında yeni pik' endişesi Mutasyonlu koronavirüste korkutan senaryo: Aşı kaçağı Yeni virüs paniği! Birçok ülkede geziyor Korkutan haber: İki farklı mutasyonlu virüs daha bulundu "Bambaşka bir süreç başlayabilir" Akraba ziyareti mahalleyi karantinaya aldırdı Türkiye'de şu anda tek vaka! İstanbul'da bir hastada görüldü Kentte 'mutant virüs' alarmı! 98 kişi karantinaya alındı 'Mutant virüs' bir ile daha sıçradı KKTC'de mutasyonlu virüs paniği! Vali kentteki mutasyonlu vakaların sayısını açıkladı Mutasyonlu koronavirüs görülen mahalle karantinada AstraZeneca aşısıyla ilgili flaş karar Maskede dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ne? Vakalardaki artışın sebebi belli oldu: Mutasyonlu virüs! KKTC'de mutasyonlu virüs tespit edildi 'Güney Afrika mutasyonu' uyarısı: Aşıyı etkiliyor Fransa: Mutasyonlu virüs hızla yayılıyor! Mutasyonlu koronavirüs bir ile daha sıçradı