Süper bakteri krizi derinleşiyor!

Dünya genelinde 7 milyondan fazla can alan koronavirüsten daha büyük bir tehlikeye dikkat çekildi. O tehlikenin adı antibiyotiğe dirençli bakteriler. "Hastane mikrobu" olarak da bilinen bakterilerin, on milyonlarca kişiyi öldürebileceği uyarısı yapıldı.

Son Güncelleme:

Bilim dünyasından gelen uyarı, korku yarattı. Süper bakteri krizi derinleşiyor. Antibiyotiklere dirençli olan bu bakteriler yüzünden 2050'ye kadar yaklaşık 40 milyon kişi ölebilir. Bu veri, bilimsel bir araştırmanın sonucu. Onlarca ülkeden mikrobiyoloji uzmanları, ortak araştırma ekibi kurdu.

204 ülkede 30 yıllık hasta kayıtları incelendi. Tedavi amaçlı ilaçlara dirençli enfeksiyonların yıllık eğilim tabloları analiz edildi.

Buna göre 2050 yılına kadar ilaçlara direnç gösteren bakteriler nedeniyle dünya genelinde can kaybı yüzde 70 artabilir. Yani 39 milyon kişinin hayatı risk altında.

Çünkü hiçbir ilaç fayda etmeyecek ve hastalar en basit bakteri nedeniyle bile hayatını kaybedebilecek. Uzmanlara göre en büyük risk grubu yaşlılar.

Zira 70 yaş üstü kişilerde süper bakteri nedeniyle ölüm oranı son otuz yılda %80 arttı.

Eve giren 4 metrelik piton kadını böyle sardı! İsrail'in Hizbullah'a telsizler üzerinden ikinci saldırısına dair yeni görüntüler Dünyadan parçalı ay tutulması ve süper ay manzaraları Japonya yaşlanıyor Nicolas Maduro'dan suikast girişimi iddiası Fransa'da Macron azledilebilir mi? Tasarı ilk onayı aldı