Mısır Haberleri - Sayfa 3

Mısır veya resmî adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti, Afrika ile Asya kıtalarının kesişiminde yer alan bir ülkedir. Kuzey Afrika'nın nüfusu en büyük olan ülkesidir. Nüfusunun büyük bölümü Nil Nehri boyunca yerleşmiştir.

Akdeniz ve Kızıldeniz'e kıyısı bulunan Mısır'ın, batısında Libya, güneyinde ise Sudan yer almaktadır. Ülkenin Asya kıtasında yer alan kısmı, Sina Yarımadası üzerinden Filistin ve İsrail ile komşudur.

Mısır'dan geçen Nil Nehri, sularını Akdeniz'e boşaltmaktadır. Medeniyetin beşiği olarak bilinen, Orta Doğu'da bulunan bir ülkedir.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısır'ı ziyaret etti Mısır'dan, bağımsız Filistin devletinin kuruluşu için takvim belirlenmesi çağrısı İsrail İç İstihbarat Direktörü, Mısır ile yaşanan gerilimi görüşmek için Kahire'ye gitti Paris'te esir takası zirvesi: İsrail toplantıları "yapıcı" olarak nitelendirdi AB'den Filistin çıkışı: "İsrail veto edemez" Flaş iddia: Mısır, İskenderiye Limanı'nı Türkiye'ye satacak! Sisi'den Somali'ye güvence: Mısır, hiçbir tehdide izin vermeyecek Mısır'da Mohamed Salah şoku! Kızıldeniz'deki köpekbalıkları net hali ile yakından görüntülendi! Mısır-Çin arasında Gazze mutabakatı: Ateşkesin acil gerekliliği Gazzeli 85 hasta ve yaralı ile refakatçileri Türkiye'ye getirildi! Bakan Koca'dan açıklama ABD-Mısır arasında üst düzey görüşme 470 kişiye mezar olan Salem Express feribotu su altında görüntülendi Mısır ordusu, Alman yapımı üçüncü fırkateynine kavuştu Mısır'ın Afrika Uluslar Kupası kadrosunda Süper Lig'den 2 isim yer aldı Kritik iddia: Mısır'dan Hamas-İsrail arasında "3 aşamalı ateşkes" teklifi Krizin yayılma ihtimali yüksek Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile "Gazze" hakkında görüştü İslami Cihad Hareketi lideri, esir takası görüşmeleri için üzere Mısır'a gidecek ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü Üç ülke arası baraj krizi: Görüşmeler sonuçsuz kaldı Sağlık Bakanı Koca: "Gazzeli 101 hasta ve yaralı daha 106 refakatçiyle birlikte ülkemize getirildi" Mısır'da Sisi yeniden cumhurbaşkanı seçildi Yemen'den saldırılar: 19 Kasım'dan beri 55 gemi Ümit Burnu'na yönlendirildi