Mısır Haberleri - Sayfa 5

Mısır veya resmî adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti, Afrika ile Asya kıtalarının kesişiminde yer alan bir ülkedir. Kuzey Afrika'nın nüfusu en büyük olan ülkesidir. Nüfusunun büyük bölümü Nil Nehri boyunca yerleşmiştir.

Akdeniz ve Kızıldeniz'e kıyısı bulunan Mısır'ın, batısında Libya, güneyinde ise Sudan yer almaktadır. Ülkenin Asya kıtasında yer alan kısmı, Sina Yarımadası üzerinden Filistin ve İsrail ile komşudur.

Mısır'dan geçen Nil Nehri, sularını Akdeniz'e boşaltmaktadır. Medeniyetin beşiği olarak bilinen, Orta Doğu'da bulunan bir ülkedir.

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Şukri ile görüştü  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü Riyad'da bir ilk: Reisi, Sisi ile görüştü Gazzeli kanser hastası çocuklar Mısır'daki hastanelere nakledilecek "Sina savaş sebebi!" Mısır medyası: "Gazze'de insani ara yakın" Etiyopya'da tarihi referandum: Çatışmalar sona erecek mi? Bakan Koca'dan Gazze açıklaması: Önemli gelişmeler var Bakan Fidan'dan İsrail-Filistin görüşmeleri Saadet ve Gelecek Partisi'nden milletvekilleri, yarın sabah Mısır'a gidecek Youssef: Gazzelileri Sina'ya tehcir planı, olabilecek en kötü çözüm İngiltere duyurdu: İngiliz vatandaşlarından ilk grup, Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a geçti Mısır Başbakanı: Sina'daki her kum tanesi için milyonlarca can feda etmeye hazırız Bolivya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu Yaralı Filistinlilerin tedavi için Mısır'a sevk edilmesi bekleniyor Hem havadan hem karadan saldırılarını artıran İsrail, Gazze'ye yardım girişini engelliyor Mısır'da katliam gibi kaza: Araçlar alev alev yandı, 32 ölü 63 yaralı var Starbucks'tan açıklama Mısır'da hastane yakınına İHA, Nuveyba kentine ise roket düştü Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı: Gazze'ye ikinci yardım konvoyu ulaştı Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan uçak yola çıktı Mısır, Filistin halkına 'çifte standart' uygulanmasını kınadı Hakan Fidan: Filistinlilerin acılarının devam etmesine asla izin vermeyeceğiz Herzl'in gizemli mektubu, 2. Abdülhamid toprak sattı mı?