Mısır Haberleri - Sayfa 4

Mısır veya resmî adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti, Afrika ile Asya kıtalarının kesişiminde yer alan bir ülkedir. Kuzey Afrika'nın nüfusu en büyük olan ülkesidir. Nüfusunun büyük bölümü Nil Nehri boyunca yerleşmiştir.

Akdeniz ve Kızıldeniz'e kıyısı bulunan Mısır'ın, batısında Libya, güneyinde ise Sudan yer almaktadır. Ülkenin Asya kıtasında yer alan kısmı, Sina Yarımadası üzerinden Filistin ve İsrail ile komşudur.

Mısır'dan geçen Nil Nehri, sularını Akdeniz'e boşaltmaktadır. Medeniyetin beşiği olarak bilinen, Orta Doğu'da bulunan bir ülkedir.

Mısır'da 13 gün. Fantastik ülke... Mısır'da 13 gün, piramite komşu kaos Gazze için 'acil ateşkes' tasarısı 10'a karşı 153 oyla kabul edildi Mısır: Gazze’de “insani ara” için yoğun çaba sarf ediyoruz Gazze'de iletişim hizmetleri tamamen kesildi Dışişleri, Türk vatandaşları ve yakınlarından oluşan 130 kişinin Mısır'a ulaştığını duyurdu Mısır: Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkes için yoğun çaba gösteriyoruz Sağlık yardımı taşıyan uçak Gazze'de Gazze'de ateşkes 2 gün uzatıldı Gazze'de ateşkes 2 gün daha uzatılabilir Gazze'ye 200 TIR yardım Mısır'dan Gazze Şeridi'ne yakıt girişi başladı! Mısır: Gazze'de insani ara yarın başlayacak Shell duyurdu: Mısır açıklarında yeni doğal gaz rezervi 87 Türk vatandaşı Türkiye'ye getirildi Arap ve İslam ülkelerinden Çin'e Gazze çıkarması: Derhal ateşkes ilan edilsin Gazze'den tahliyeler devam ediyor: 61 hasta daha Türkiye’ye gelecek Gazze'den tahliye edilen 44 Türk vatandaşı İstanbul'da Dışişleri açıkladı: Türkiye ve KKTC vatandaşı 87 kişi, Gazze'den Mısır'a ulaştı Gazzeli kanser hastaları Türkiye'de Gazzeli çocuklar Türkiye yolunda Bakan Koca: Gazze'deki bazı hastalar Türkiye'ye getirilecek Putin ile Sisi'den Gazze görüşmesi  Mısır: Refah Sınır Kapısı açık, İsrail'e yardımların girişine engel oluyor