Mısır Haberleri

Mısır veya resmî adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti, Afrika ile Asya kıtalarının kesişiminde yer alan bir ülkedir. Kuzey Afrika'nın nüfusu en büyük olan ülkesidir. Nüfusunun büyük bölümü Nil Nehri boyunca yerleşmiştir.

Akdeniz ve Kızıldeniz'e kıyısı bulunan Mısır'ın, batısında Libya, güneyinde ise Sudan yer almaktadır. Ülkenin Asya kıtasında yer alan kısmı, Sina Yarımadası üzerinden Filistin ve İsrail ile komşudur.

Mısır'dan geçen Nil Nehri, sularını Akdeniz'e boşaltmaktadır. Medeniyetin beşiği olarak bilinen, Orta Doğu'da bulunan bir ülkedir.

Mısır medyası: Hamas, ateşkes teklifine yazılı yanıt verecek Genelkurmay Başkanı Gürak, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü Mısır, esir takası görüşmeleri için İsrail müzakere heyetini Kahire'ye davet etti Mısır medyası: Hamas, ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin yanıtını yarın verecek Hamas: Gazze’de ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry'i kabul etti 'Güzel İzmir' Kuşadası'nda salındı, soluğu Mısır’da aldı Bakan Fidan: Filistin konusundaki her şey küresel fay hatlarını tetikliyor Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry yarın Türkiye'de Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, Türkiye'ye geliyor ABD Başkanı Biden'dan Mısır ve Katar liderlerine "ateşkes için Hamas'a baskı" çağrısı ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü Sisi: İsrail'in Refah'a saldırısının tehlikeli sonuçları olacak ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlunun yeni planı ortaya çıktı! Bira şişeleri neden koyu renklidir? Uzmanından küresel ısınma uyarısı: Türkiye Mısır'a benzeyebilir 'Türkiye'nin iklimi Mısır'a benzeyebilir' uyarısı Mısır duyurdu: Gazze'ye bir kez daha havadan yardım indirildi Mısır Ligi'nde korkunç olay! Kalp krizi geçiren futbolcunun durumu ciddi Sisi, Gazze'nin yeniden imarı için gereken parayı açıkladı Mısır’dan ABD yönüne çıkış yaptıkları belirlenen Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı Yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı Hamas'tan ateşkes açıklaması: Müzakerelere devam edeceğiz Mısır'dan Müslüman Kardeşler'in liderlerine yine idam cezası