Mısır Haberleri - Sayfa 2

Mısır veya resmî adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti, Afrika ile Asya kıtalarının kesişiminde yer alan bir ülkedir. Kuzey Afrika'nın nüfusu en büyük olan ülkesidir. Nüfusunun büyük bölümü Nil Nehri boyunca yerleşmiştir.

Akdeniz ve Kızıldeniz'e kıyısı bulunan Mısır'ın, batısında Libya, güneyinde ise Sudan yer almaktadır. Ülkenin Asya kıtasında yer alan kısmı, Sina Yarımadası üzerinden Filistin ve İsrail ile komşudur.

Mısır'dan geçen Nil Nehri, sularını Akdeniz'e boşaltmaktadır. Medeniyetin beşiği olarak bilinen, Orta Doğu'da bulunan bir ülkedir.

Hamas'tan ateşkes açıklaması: Müzakerelere devam edeceğiz Mısır'dan Müslüman Kardeşler'in liderlerine yine idam cezası Hamas heyeti Kahire'de: 24 ila 48 saat içinde Gazze'de ateşkes sağlanabilir Mısır basını: Gazze'de ateşkes sağlanması için Doha'da müzakereler yeniden başladı Filistin Kızılayı açıkladı: İsraillilerin gösterisi sebebi ile yardım gelmedi İsrail davasında büyük gelişme: Mısır, dosya sundu İsrail basınında korkunç iddia: Ordu, Gazze'yi ikiye bölecek Kahire'de üst düzey bir isim öldürüldü Ticaret büyüyecek fırsatlar artacak. Erdoğan'dan Danıştay'ın kararına tepki: Sessiz kalmamız mümkün değil Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'ye dönüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kahire’de İmam Şafi Türbesi’ne ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den İsrail'e çağrı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl sonra Mısır'da! Sisi tarafından böyle karşılandı Türk yatırımları bekleniyor 12 yıl sonra tarihi ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'a gidiyor İsrail esir takası müzakereleri için Mısır'a heyet gönderecek Mısır yalanladı: Camp David anlaşması askıya alınmayacak İsrail'in Refah'a saldırısına dünyadan tepkiler Mısır'da kritik iddia: İsrail saldırırsa Camp David askıya alınabilir Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan resmi ziyaret: Mısır ve BAE'ye gidecek Mısır'dan kritik uyarı: İsrail saldırırsa 46 yıllık anlaşma askıya alınır İsrail Ulaştırma Bakanı: Refah’a kara saldırısı için Mısır ile görüşmeler sürüyor Mısır sahil kasabasını BAE'ye sattı