Medya Haberleri

Medya, Latincede ortam, araç anlamına gelen medium kelimesinin çoğulundan gelmiştir. İletişim başta olmak üzere, biyoloji gibi değişik alanlarda da kullanımları vardır.

"Medyum" terimi ("medya"nın tekil biçimi), "gazete, radyo veya televizyon gibi toplumdaki genel iletişim, bilgi veya eğlence araçlarından veya kanallarından biri" olarak tanımlanır. Kitle iletişiminde medya, bilgi veya verileri depolamak ve iletmek için kullanılan iletişim araçlardır.

Basım medyası (magazin), yayıncılık, haber medyası, fotoğraf, sinema, yayıncılık (radyo ve televizyon), dijital medya ve reklamcılık gibi kitle iletişim araçları endüstrisinin birleşmesiyle oluşan birikimi ifade eder.

Filistin yanlısı paylaşım yapan sunucunun kovulması 'haksız' bulundu Mbappe gitti, Fransa Ligue 1 bitti! Uydurma röportaj nedeniyle Michael Schumacher'in ailesine 200 bin euro tazminat ödendi! Maaşının 1 milyon lira olduğu iddia edilmişti, İsmail Küçükkaya'dan açıklama İspanyollar, Türkiye'deki Arda Güler sevgisini hayranlıkla izliyor Türkiye'nin yerel seçimleri en çok hangi ülkelerde gündem oldu? Beyaz Show ne zaman? Beyazıt Öztürk açıkladı Acun Ilıcalı: Dominik polisi operasyon yapmış, bizimkileri almış! Fenerbahçe Galatasaray derbisi dünya basınında hayal kırıklığı yarattı Erdoğan'ın ABD açıklaması Latin Amerika basınında ses getirdi Orta parmağını gösterirken ekrana yansıyan spiker konuştu 6. Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Televizyon Kanalı" ödülü Haber Global'in RTÜK'ten Filistin ve Gazze'deki soykırımı görmezden gelen Batı medyasına tepki Haber Global’e Küresel Medya Ödülü! Kan kaybeden Washington Post'ta yeni dönem başlıyor İsrail sosyal medyaya yenildi Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson televizyon programı yapacak! Mynet, Onedio'nun sahibine satıldı Basın İlan Kurumu süreli yayınların denetimine başladı Alman Bild Gazetesi yapay zekaya geçiyor