Kan kaybeden Washington Post'ta yeni dönem başlıyor

Washington Post, işten çıkarmalar ve azalan okur kitlesiyle son dönemde yaşadığı çöküşü tersine çevirmeyi umarak deneyimli medya yöneticisi Will Lewis'i yeni Üst Yöneticisi (CEO) ve yayıncısı olarak atadı.

Son Güncelleme:

Lewis, Wall Street Journal'ın eski üst düzey yöneticisi ve son zamanlarda gençlere haber ulaştırmaya çalışan bir start-up'ın kurucusu. 54 yaşında ve İngiltere doğumlu olan Lewis, muhabir olarak işe başladı ve önce İngiltere'de Daily Telegraph'ta yöneticiliğe yükseldi. On yıl boyunca News Corp. şirketinde Rupert Murdoch için çalıştı.

Washington Post, Trump yönetimi sırasında popülaritesini arttırdı ancak son zamanlarda haber endüstrisinin büyük bir kısmıyla aynı ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. İşten çıkarmalar yaşadı, Pazar dergisini kapattı ve geçen ay personeline 240 gönüllü satın alma teklif edeceğini söyledi.

Giden geçici Üst Yönetici Patty Stonesifer, son büyüme döneminde gazetenin karşılayabileceğinden daha fazla harcama yaptığını çünkü mali projeksiyonların çok iyimser olduğunu söyledi.

Washington Post'un 2,5 milyon dijital abonesi var ve bu sayı haber mıknatısı Trump'ın 2021'de görevden ayrılmasından bu yana yüzde 15'ten fazla azaldı. Buna karşılık The New York Times'ın bu yılın ortasında 9,2 milyon dijital abonesi vardı. Temmuz ayında The Times, The Post'un bu yıl yaklaşık 100 milyon dolar kaybetme yolunda ilerlediğini bildirdi.

Lewis bir basın açıklamasında "hem bir medya yöneticisi hem de eski bir muhabir olarak gazetenin başında olmaktan heyecan ve onur duyduğunu" söyledi. 

Bezos'tan çalışanlara e-posta

2013'ten bu yana Post'un sahibi olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, çalışanlara gönderdiği notta, "Will'i tanıdıkça, gazeteciliğe olan sevgisi ve finansal başarıya ulaşma tutkusu beni cezbetti" dedi.

Bezos, "Will bu rol için gereken azim, enerji ve vizyonu bünyesinde barındırıyor. Birlikte Post için doğru geleceği inşa edeceğimize inanıyor. Ben de aynı fikirdeyim" diye yazdı. 

Yeni yılda başlayacak

Lewis, 2 Ocak'tan itibaren Post'taki görevini üstlenecek ve Fred Ryan'ın yaklaşık on yıllık görevinin ardından bu yılın başlarında istifa etmesiyle göreve gelen Stonesifer'ın yerine geçecek. Stonesifer daha önce Gates Vakfı'nın genel müdürü ve Amazon yönetim kurulu üyesiydi.

Post'un haber merkezi, genel yayın yönetmeni Sally Buzbee tarafından yönetiliyor.

Maryland Üniversitesi'nde gazetecilik profesörü olan Tom Rosenstiel, "Post'un kendisini benzersiz bir şekilde vazgeçilmez kılmak için ne yapabileceğini bulması gerekiyor" dedi. The Times, son yıllarda popüler Wirecutter tüketici özelliği ve çeşitli oyunlar da dahil olmak üzere yeni odak alanlarıyla dijital olarak genişledi. The Post'un Times'ın etkin olarak sahip olduğu alanlarda rekabet etmesinin mantıklı olmadığını söyledi.

Lewis, Journal'a geçmeden önce Murdoch'ın News Corp. şirketinde kreatif direktör ve şirketin Birleşik Krallık'taki grup genel müdürüydü. Eski İngiltere başbakanı Boris Johnson'a yakınlığıyla da biliniyor.

Lewis şu anda Z kuşağını hedefleyen sosyal öncelikli bir medya şirketi olan The News Movement'ın kurucusu, Üst Yöneticisi ve yayıncısı. Associated Press, The News Movement ile birlikte çalıştı ve Lewis şu anda AP'nin yönetim kurulu başkan yardımcısı.

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber