Finlandiya Haberleri - Sayfa 6

Finlandiya veya resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki bir İskandinav ülkesi. Doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç'le komşudur. Batıda Botniya ve güneyde Finlandiya körfezlerine kıyısı vardır.

Yüzölçümü 338.455 km² ve nüfusu 5,5 milyondur. Helsinki ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Finlerin ana dili olan Fince, yeryüzündeki az sayıda Baltık-Fin dilinden biridir.

Finlandiya'nın iklim özellikleri enleme göre değişkenlik gösterir: Güneyde nemli karasal iklim, kuzeyde kutup altı iklimi görülür. Ülke genel olarak tayga biyomuna dahildir. Ayrıca Finlandiya'da 180 binden fazla göl bulunmaktadır.

Finlandiya Savunma Bakanı iki aylık babalık iznine çıkıyor Bakan Akar: Finlandiya'dan somut adım bekliyoruz Bakan Akar'dan Finlandiya ve İsveç açıklaması İsveç Başbakanı Kristersson'dan Türkiye karşıtı eski milletvekiline dikkat çeken cevap Çavuşoğlu'ndan Mısır açıklaması: Büyükelçi ataması olabilir Macaristan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik onayını erteledi Kimseyi dinlemediler! İki üvey kardeş evlendi Bakan Çavuşoğlu’ndan İsveç ve Finlandiya’ya açıklaması: Adımlar yetersiz Kabine yarın toplanıyor! Masada hangi konular var? İsveç'ten, PYD/YPG ile aralarına mesafe koyma kararı Finlandiya Başbakanı Marin aklandı! Dünyanın en güçlü ordularının 2022 listesi güncellendi! Türkiye o ülkeleri geride bıraktı Niinistö'den NATO ve Türkiye açıklaması Yeni İsveç Başbakanı gelecek hafta Ankara'da olacak Sanna Marin'den NATO ve Türkiye yorumu: İmkansız İsveç ile Finlandiya'dan NATO mesajı! Kristersson'dan 'Türkiye' vurgusu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'ye gelecek Bakan Bozdağ: Anayasa çalışmamız nihayete erdi Finlandiya heyeti Ankara'da: Görüşme 6 saat sürdü İsveç'ten Türkiye'ye 14 maddelik mektup İsveç'ten "terör anlaşması" açıklaması! Haberi alan eczanelere koştu! Stoklar tükendi... Erkekleri üzecek araştırma: İki nedeni var... Finlandiya Başbakandan Türkiye açıklaması!