Altın Haberleri - Sayfa 16

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

İslam Memiş tek tek anlattı: Altın genelgesinin ardından cevabı en çok merak edilen 4 soru İslam Memiş "Fiyatlara da yansır" diyerek 'gram altın'la ilgili üzen haberi duyurdu: Artık 100 lira Bakanlık duyurdu: Rafineriler tarafından artık en az 1 gram altın üretilebilecek Altın ithalatına "kota uygulaması" geliyor İçilebilir altın: Gramı bin 400 lira! İslam Memiş'ten Ağustos için 'altın' gibi uyarı! Altın rakamlarında flaş gelişme! Altında son durum! Yükseliş... İslam Memiş uyardı: Altın fırlayacak İslam Memiş'ten altın sahiplerine son çağrı İslam Memiş uyardı! Bu olursa dolar patlar İslam Memiş'ten altın uyarısı: Kıyamet koparacak yükseliş geliyor Kapalıçarşı'da 80 milyon liralık sahte altın operasyonu! Gram altın rekor seviyede, gümüşe de ilgi artıyor! İşte Kapalıçarşı'daki fiyatlar İslam Memiş gram altın bombasını patlattı! Daha üst seviyeler için tarih verdi İslam Memiş'ten ÖTV zamları sonrası çarpıcı iddia İslam Memiş tarih verip uyardı: 'Bu saatten sonra gram altın, euro ve dolar' deyip müjdeyi verdi Borsada 'düzeltme'ye dikkat! Gram altında yeni rekor ise... Uzman isim tek tek anlattı Dünya Altın Konseyi'nden 2023'ün ikinci yarısı için altın fiyatlarıyla ilgili şaşırtan öngörü Makas yine açıldı: Gram altın alıp satmak isteyenler şaşkın! Evlenmenin maliyeti 400 bin TL'yi buldu Karar alındı! Yükselen fiyatlar nedeniyle düğünlere altın kısıtlaması Takı töreni 5 saat sürdü; damada 6 milyon lira, geline 4 kilo altın takıldı TFF açıkladı: PFDK Samet Akaydın kararını verdi