İslam Memiş tarih verip uyardı: 'Bu saatten sonra gram altın, euro ve dolar' deyip müjdeyi verdi

Piyasalara baktığımızda dünyada dolar ve bitcoin'in, Türkiye'de ise bu ikisine ek olarak gram altın ve euro'nun yükseldiğini görüyoruz. Peki yılın 2. yarısında bizi neler bekliyor... İslam Memiş meraklısına anlattı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


ABD'nin enflasyon verisi yıllık yüzde 3'e gerileyince dolar karşısındaki varlıklar yine atağa kalktı.

Uluslararası piyasalarda doların değer kaybıyla dolar endeksi 99,79 seviyesine geriledi ve psikolojik destek seviyesinin altına sartı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar endeksiyle beklentisinin düşüş yönünde olduğunu ve 92-94 aralığına kadar bir gerileme beklediğini kaydetti.

tv100'ün web sitesindeki yazısında piyasaları değerlendiren İslam Memiş, bundan sonra bir tepki alımı olabileceğini ve yılın kalan bölümünde dolar endeksinin 92 ila 102 puan arasında gezineceği öngörüsünde bulundu.

Öte yandan euro dolar paritesinde euro'nun atağa kalktığını görüyoruz. İslam Memiş beklentisinin 1.15 olduğunu daha önce yazmıştı. Bu seviye şu an 1,12 seviyesinde ancak görünüm pozitif yönde. Memiş, "Euro dolar paritesi 1,15 ulaşınca yeniden yorumlayacağım. Şu anki yükselişte dolar endeksinin gerilemesinin önemli bir rolü var" diye yazdı.

Yılın ilk yarısında 'Dolar mı, euro mu?' sorusuna hep euro yanıtını veren Memiş yılın ikinci yarısında da yanıtın değişmediğini belirtti.

Peki gram altın ve ons altın ne olacak? İslam Memiş anlattı... Haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV