Altın Haberleri - Sayfa 15

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Yastıkaltı altın hamlesi gram altın fiyatını düşürür mü? Yastıkaltı altın ekonomiye nasıl kazandırılacak? İşte gerçekleşmesi muhtemel 3 ayaklı o model... Kuyumculardan 'altın' uygulaması: Gerçek fiyat görülecek Doğru yatırım aracı döviz mi, altın mı? İslam Memiş yanıtladı! Alan da yok satan da! Altın piyasasında Eylül durgunluğu! İslam Memiş'ten altın uyarısı: Bu tuzağa düşen elindeki avucundakini kaybeder İslam Memiş'ten flaş uyarı: Elinde altın ve doları olanlar... 24 kişiyi sahte altınla 430 bin TL dolandırdı! Enflasyonu duyan İslam Memiş o soruyu yanıtladı: "İlla ısrarla almak istiyorsanız onu tercih edin!" İslam Memiş "Eylül ayını iyi değerlendirin" diyerek duyurdu... İslam Memiş'ten pazartesi uyarısı: Altın almak için son haftaya girdik Altını olanlar dikkat! İslam Memiş uyardı! Bunu yapan zengin olacak! Servetinizi 3'e katlayacak! İslam Memiş açıkladı! Bu tavsiye rekor kıracak Altın fiyatlarında son durum! Borsadaki yükseliş sürecek mi? Ekonomist Tuğberk Çitilci'den 'gram altın' ve 'halka arz' uyarısı İslam Memiş'ten 'rehavete kapılanlara' uyarı... Dolar ve gram altın düştü mü sandınız! Samsun Bafra'da bir evden 150 bin lira değerinde altın çalındı! Faiz kararı sonrası altın rakamları yeniden hareketlendi! Altın ve doların gözü FED Başkanı Powell'ın bugünkü konuşmasında! Merkez Bankası'nın çılgın faiz artışından sonra dolar, altın nereye gidiyor? Ünlü analist İslam Memiş tercih ettiği 'altın' türünü açıkladı, hatta fotoğrafını gösterdi Dere yatağında altın arayış mücadelesi Bakan Şimşek: Piyasa koşulları el verdiği ölçüde rezerv biriktirmeyi sürdüreceğiz Altın Madencileri Derneği Başkanı: "Altın üretimini artırarak dışa bağımlılığı azaltabiliriz"