İslam Memiş'ten ÖTV zamları sonrası çarpıcı iddia: Önümüzdeki haftalarda...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş, ÖTV zamlarına da değinerek, "Önümüzdeki haftalarda yeni zam haberlerine hazırlıklıyım. Artık hiçbir kararı sürpriz görmem" dedi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, ÖTV zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Piyasalardaki kritik kararların ardından zamların gelmesini eleştiren Memiş, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 22 Haziran’da 650 baz puan faiz artırması ve piyasaları ters köşeye yatırması güven anlamında masanın ilk ayağını kırmıştı.

Art arda gelen ancak farklı tercihleri kullanmak yerine vatandaşı direkt üzen zamların gelmesi ise masanın ikinci ayağının kırılmasına neden oldu.

22 Haziran’da Türkiye, yediden yetmişe ekranlara kitlenmiş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyordu.

Büyüğünden küçüğüne, paralısından parasızına, holding sahibinden esnafına, öğrencisinden memuruna herkes ama herkes faiz kararına odaklanmıştı.

Dolar tarihinde ilk kez 23,60’a yükselmiş, beraberinden her şey pahalı olmaya başlamıştı.

Halkın ise artık sabrı yoktu.

Para Politikası Kurulu (PPK), 22 Haziran’da öyle bir karar verecekti ki, en azından döviz kurları gerileyecek, rahat bir nefes alacaktık. 

Önce erken seçim kararı alındı, büyük bir deprem felaketi yaşandı, stresli iki turlu bir seçim bitti, ekonomi yönetimi değişti, bayramlar geldi, okullar da kapanacak, rahat bir oh çekip tatile çıkılacaktık. Ama nerede?"

Memiş, zamlarla ilgili yeni bir beklentisini de açıklayarak, şöyle devam etti...

Kaynak: Haber Global TV