Yastıkaltı altın ekonomiye nasıl kazandırılacak? İşte gerçekleşmesi muhtemel 3 ayaklı o model...

Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı, kararı Haber Global'de "Yastıkaltı altın ekonomiye nasıl kazandırılacak?" sorusuna yanıt verdi. Olası modelleri açıkladı.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) sonrası yapılan açıklamada, "Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik mevcut sistemlerin geliştirilmesi amacıyla önümüzdeki dönemde atılması planlanan adımlar görüşülmüştür" denildi.

Peki, bu adım nasıl yapılacak? Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı, kararı Haber Global'de yorumladı:

"Yastıkaltı altınlar için uzun süredir birçok ekonomiye kazandırma projesi yapıldı. Yeniden model için bir açıklama yapıldı. Bu model, aynı modelin geliştirilmesi şeklinde de olabilir. Belki karşılığında kredi kullanma gibi bir fırsat da olabilir. Bazı bankalar kurumsal şirketlere altınlarını teminat gösterdiklerinde karşılığında TL olarak kredi kullanabiliyorlar. Özellikle kuyumculara. Temel nokta, yastık altında neredeyse 5 bin ton altın var. 300 milyar dolar gibi bir miktar yapıyor.

Altın bizim saklama ve tasarrufları koruma enstrümanı dışında Osmanlı'dan beri ticaretten gelen bir alışkanlığımız. O yüzden altın bizim için önemli. Bu tasarruh sahiplerini ikan edebilmek gerekiyor. Bir önceki modelde 3 sac ayağı vardı: Kuyumcu, rafineri ve banka. Siz altınlarınızı götürüyordunuz, saklayabiliyordunuz. Siz istediğiniz miktarını çekebiliyor, bozdurabiliyorsunuz, yıllık da altınlar için yüzde 3 ek gelir vardı. Buna benzer bir model gerçekleşecek büyük bir ihtimal."

Kaynak: Haber Global TV

Adana'da kedinin, işçinin öğle yemeğini alıp kaçması kahkahaya boğdu 1000 liraya çorba mı olur? Hamile sahibinin bebeğini dört gözle bekleyen köpek viral oldu Hafta sonu İstanbul’da kar var mı? Dolandırıcıların e-Devlet oyunu! Süleyman Soylu Genel Kurul'da kahkahaya boğuldu