Bu haberleri okudunuz mu? Kur korumalı hesap, Turkovac, musluk suyu, döviz, altın enerji, indirim, pitbull

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Son Güncelleme:

Bu kez ekonomistler değil psikologlar anlatıyor: Ekonomi nasıl?

Ağırlaşan yaşam koşulları psikologların seanslarına da yansıyor. Psikoloğa gitmek masraflı olsa da danışanlar kendi ekonomik sorunlarını hekimler ile daha sık paylaşmaya başladı. Kuşaklar arası ekonomik duruma verilen tepki de farklı oluyor.

Nefes kesen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi yorumları

Haber Global ekibi yine ligin en keyifli maçlarından biri olmaya aday Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından maçı değerlendirdi. Fenerbahçe'de Vitor Pereira yine çok tartışılırken, Beşiktaş'ın özellikle ikinci yarıdaki futbolu beğeni topladı.

Üç başkan öldürüldüğünde de oradaydı: Tuhaf tesadüflerin adamı Robert Lincoln

Robert Lincoln önce babasının, sonra da iki ABD başkanının daha ölümüne yakından tanıklık etti. 1901 yılından sonra hiçbir başkanlık etkinliğine katılmadı. Başkan seçilen bir isme gönderdiği tebrik telgrafında 'Sizi kutlamıyorum' yazıyordu.

Takıntılı gibi bir konuyu düşünmekten nasıl kurtuluruz?

Bazen kafamıza taktığımız bir konuyu tekrar tekrar düşünürüz. Uzmanlara göre insanoğlu yüksek konsantrasyona sahip doğmadı bu özelliği sonradan edindi. Ama yüksek konsantrasyon bazen bize zarar verebiliyor.

Pandemiyle ekseni kaydırdı: Artık LeBron yok Banjo ve Kazooie var!

Araştırmalar çocukların pandemi öncesinde dahi ilgilerinin geleneksel sporlardan espora kaydığını gösteriyordu. Geleneksel spor endüstrisinin pandemide neredeyse durma noktasına gelmesi bu trendi hızlandırdı. Durum bazısı için oldukça endişe verici...

9 soru 9 cevap | Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni finansal ürün Dövize Çevrilebilir Mevduat'ın detayları belli oldu. Sisteme 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' ismi verildi. 3, 6, 9, 12 ay vadeli hesaplara politika faizi uygulanacak. Kur farkı olursa hazine yatıracak. İşte sistemin detayları.

Döviz borcu olanlar TL'deki değer kazancına ne diyor?

Geçen ay döviz ile borçlanan vatandaşlar ile konuşmuş içinde oldukları durumu sormuştuk. Dünden bugüne TL'deki değer kazancının ardından aynı vatandaşlar ile tekrar konuştuk.

Kurlarda yaşanan son gelişmeler fiyatlarda indirime neden olur mu?

Geçen kasım ayından bu yana dövizde yaşanan şiddetli tırmanış beraberinde zamları getirmişti. Peki kurlarda yaşanan son gelişmeler fiyat indirimlerine neden olur mu? Fırıncısı, kuyumcusu, oto galerisi ne diyor?

İkinci Pereira dönemini bitiren süreçte neler yaşandı?

Fenerbahçe'de ikinci Vitor Pereira dönemi bitti. Mesut ile yaşadığı problem, oynattığı sistem, kadro tercihleri sık sık eleştiri konusu oldu. Gençlere verdiği önemi ise zamanla terk etti. İşte Pereira dönemini bitiren gelişmeler...

Fransa'da 'HES kodu' operasyonu! Tam 182 bin kez...

Aşı pasaportu uygulaması hayata geçtiği günden beri Fransa'da sular durulmuyor. Uygulamaya karşı olanlar eylemler yapmakla kalmadı ve sistemin etrafından dönmenin yolunu da buldu. Fransızların bizdeki HES kodu uygulamasını andıran sistemi 182 binden fazla kez aştığı tespit edildi! Peki nasıl?

Musluk suyunu gerçekten içebilir miyiz?w

Çok uzun süredir ambalajlı sular tüketiyoruz. Sadece dışarıda değil evde de... Ancak gelişmiş pek çok ülkede insanlar musluk suyunu tüketebiliyor. İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu da İstanbulluların musluk suyu içebileceğini söyledi. Peki musluk suları gerçekten güvenilir mi?

Kapalıçarşı'nın karışık paraları: Kuveyt Dinarı... Gürcü Larisi...

Son dönemde sadece dolar ve euro da değil, diğer ülkelerin para birimlerinde de hareketler yaşandı. Peki Kuveyt Dinarı, Bulgar Levası, Gürcistan Larisi, Suudi Arabistan Riyali gibi paraların ticaretinde son durum ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati gündeme getirdi! Türkiye neden bu kadar çok altın seviyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün Türkiye'nin yeni ekonomik yol haritasından bahsederken halkın yastık altı tasarruflarına da değindi. Nebati, "Türkiye altın seviyor. Bunu finansal ekonomik sisteme katmıyor. Paylaşılmasını, görülmesini istemiyor" diyor. Peki neden altını çok seviyoruz?

13 soru 13 cevap | Turkovac aşısı hakkında her şey

Ve merakla beklenen haber geldi. Dünya Sağlık Örgütü, Turkovac aşısına acil kullanım onayı verdi. Türkiye dünyada kendi aşısını üreten dokuz ülkeden biri oldu. İşte Turkovac'la ilgili akıldaki bütün soruların yanıtları.

ABD Çin'e çalışan casus arıyor ama bulamıyor...

Amerika Birleşik Devletleri 2018'den bu yana topraklarında 'Çin adına çalışan casuslara' gözünü dikti. Yüzlerce kişi soruşturuldu, binlerce sayfa rapor tutuldu. Ama istenen sonuca ulaşılamadı.

Kur Korumalı hesaplar nasıl başladı?

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Dövize Çevrilebilir Mevduat sistemi kamu ve özel bankalarda başladı. Banka şubelerinde koşullar ne? En az ne kadar mevduat gerekiyor?

Erkekler neden hastalıklarını kadınlara göre daha az konuşuyor?

Erkekler hastalıklarını konuşmakta kadınlara göre daha çekingen ve doktora gitme konusunda daha ihmalkarlar. Peki bu fark neden? Kadınlar hastalıklarını konuşmak, duygularını paylaşmak konusunda erkeklere göre neden daha açıklar?

Utanç verici...

Vitor Pereira döneminin sona erdiği Fenerbahçe, Süper Lig'in 18. haftasında Karagümrük'le deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Maçın 38. dakikasında 9 kişi kalan Karagümrük'e karşı gol bulamayan sarı-lacivertlilerin hayal kırıklığı yaratan performansında sorumlu oyunculardı...

Sanal bebekler beynimizi nasıl etkiledi? Saplantılar, ödüller, trendler...

Bir döneme damga vurdular, dünya çapında ses getirdiler. Sanal bebekler 90'ların en büyük kitlesel trendlerinden biri olurken sadece nostaljik yanlarıyla akıllara gelmiyor. Aslında sanal bebekler, “saplantı” haline gelen pek çok günümüz akımının adeta ilham kaynağı! Peki nasıl?

Avrupa'da enerji krizi! 'Bir Rus jeopolitik projesi...'

Doğal gaz krizi hiç olmadığı kadar etkili bir şekilde Avrupa'yı sarsıyor. Kışın gelmesiyle krizin hanelere de etki edeceğinden korkulurken, konunun siyasi ayağı da bölgede endişe yaratmakta. Peki, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Karen Donfried, "Bu bir Rus jeopolitik projesidir" derken ne kastediyor?

Kurdaki hareket yabancı çalışanları nasıl etkiliyor?

Türkiye'de Gürcistanlılar çanta, tekstil işinde çalışırken Özbekler ve Filipinliler bakıcılık sektöründe aktif. Bu çalışanların bir amacı da ülkelerine döviz göndermek. Peki kurdaki hareketlerden onlar nasıl etkileniyor?

Pitbull saldırılarının sebebi ne? 'Kurusıkı tabancayı gerçeğe çeviriyorlar'

Tehlike arz eden köpekleri dışarıda ağızlık ile dolaştırmak şart ancak ağızlık satışlarında çok bir değişiklik yok. Uzmanlara göre son günlerde yaşanan talihsiz olayları engellemek için köpekler kadar sahiplerini de eğitmek gerekiyor. Pitbull'lar nasıl hırçınlaştırılıyor? Kanunlar ne diyor?

Kamala Harris: 'Seçilmek için evet, yönetmek için hayır'

Merkel'i saymazsak 21. yüzyılda en yüksek politik makama erişen kadın, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris. Harris buna rağmen Beyaz Saray'da beklediği ilgiyi görmüyor. Hakkında, "Seçilmek için gerekliydi ama yönetmek için gerekli değil" yorumları yapılıyor. İş bu noktaya nasıl geldi?

Suudi Arabistan'da yılbaşı ağacı nasıl bulunur?

Suudi Arabistan'da yeni yıl kutlamalarına ilişkin semboller yıllarca yasaktı. Bu yasak gittikçe esniyor. Depolarda satılan yılbaşı ağaçları artık vitrinlere çıkmış. Noel baba ise hala kırmızı çizgi...

832 bin narsistten biri anlatıyor: 'Bensiz yapamayacağı hissi...'

Hanna narsistik kişilik bozukluğu teşhisi konmuş 832 bin Almanya vatandaşından biri. Oldukça çarpıcı hikayesinde ailesinin etkisi dikkat çekiyor. Narsist düşüncesine örnek olarak çocuk isteyen sevgilisinin bu isteği üzerine düşündüklerini de anlatıyor... Peki bu durumun tedavisi var mı?

Türkiye'nin 2021'de konuştuğu 10 olay!

2021 yılında Türkiye gündemine salgın, gündüz kuşağı televizyon programlarında yaşananlar ve pek çok esrarengiz cinayet olayı damgasını vurdu. İşte Haberglobal.com.tr'de 2021'de en çok okunan ilk 10 yurt haberi...

Fenerbahçe’de göreve kim yakın, kim uzak?

Fenerbahçe yeni teknik patronunu bekliyor. İlk plan İsmail Kartal-Joachim Löw ikilisi. Bu olmazsa masada başka senaryolar da var...

Bir kutup ayısı nasıl bulunur?

Kutup ayıları bulması zor canlılar. Sadece yaşadıkları yer uzak olduğu için değil. Bilim insanları ölçüm yapmak için bu canlıları helikopterler ile arıyor. Bulduklarında ise hummalı bir çalışma başlıyor...

Siyahi bir Noel Baba olur mu? Kadın Noel Baba'ya ne dersiniz?🎅

Yılbaşı denince akla gelen ilk imgelerden olan Noel Baba efsanesi Türkiye sınırlarında doğdu. Demreli Aziz Nikolaos nasıl kırmızı giyen sakallı, evlere bacadan giren bir adama dönüştü? Peki dünya farklı bir Noel Baba'ya hazır mı?

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber