Taksicilerden 'cam kabin' çağrısı

Gündem haberleri İstanbul Ekonomi haberleri Hırsızlık gasp haberleri Taksim Sağlık Otomobil Organize suç örgütü Türkiye
Taksicilerden 'cam kabin' çağrısı

Aracına aldığı kişi tarafından cinayete kurban giden taksici Oğuz Erge'nin ardından gözler taksilerin güvenlik sorunlarına çevrildi. Taksiciler, acilen cam kabin yapılmasını istiyor. İstanbul'da görüştüğümüz taksiciler ise geceleri kuşkulandıkları kişileri araçlarına almadıklarını belirtiyor.

İzmir'de aracına aldığı müşterisi tarafından sırtından vurularak öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin ardından meslektaşlarının tepkisi dinmiş değil. Eylem yaparak araçlarına cam kabin takılmasını isteyen taksiciler özellikle gece saatlerinde olası gasp ve saldırı girişimlerinden korkuyor. İstanbul'da 19 binden fazla taksi yollarda hizmet verirken, taksi başına 837 kişi düşüyor. Yaşanan korkunç cinayetin ardından megakentte görüştüğümüz taksiciler, ise yaşanan olaydan dolayı endişeli olduklarını belirterek sorunlarını ''haberglobal.com.tr' araclığı ile dile getirdiler...

Taksicilerden 'cam kabin' çağrısı - Resim : 1
Nadi bey, taksicilerin yaşadığı zorlukları anlattı.

TAKSİCİLER ENDİŞELİ

Avcılar'da bir taksi durağının yetkilisi Nadi bey, taksiciler olarak çift kapı yöntemi ile çok karşılaştıklarını ve birçok kişinin  taksi ücretini ödemeden kaçtıklarını söylüyor. Bazen de sahte para yöntemi ile dolandırıldıklarını anlatan Nadi bey, geçenlerde adrese giden bir taksicinin aracına bir şahsın zorla binerek kendisini taşıttığını ve ödeme yapmadan gittiğini de anlatıyor. Yaşanan son olaya çok üzüldüklerini anlatan Nadi bey, cam kabinin mutlaka her araçta olması gerektiğinin altını çiziyor. 

Taksicilerden 'cam kabin' çağrısı - Resim : 2
Yahya bey, aracındaki kendisini korumak için bir şey bulunmadığını söylüyor.

"HERKES KOVBOY OLMUŞ"

İsmini vermek istemeyen bir taksici de görüşmemiz esnasında, "Herkes kovboy olmuş" diye yakınıyor. İsmini vermeyen taksici kuşkulandığı ve eşgalini beğenmediği yolcuları geceleri aracına almadığını belirtiyor. Bir diğer taksici Yahya Bey ise 20 yıldır taksicilik yaptığını belirtiyor. Amerika'da cam kabin olduğunu anlatan Yahya bey, "Arabamızda kendimizi korumak için bir şey yok, arkandaki insan sana silah sıksa ne yapabilirsin ki?" diye sitem ediyor. 

Taksicilerden 'cam kabin' çağrısı - Resim : 3
Bürçün, endişeli hissettiği için son 1 yıldır geceleri taksiye çıkmıyor.

KURŞUN GEÇİRMEZLİK

Görüştüğümüz bir diğer taksicinin adı ise Murat Bürçün. Cam kabinlerin de kırılma ihtimali olduğuna dikkat çeken Bürçün, "Polis araçlarındaki gibi kurşun geçirmez olabilir" diyor.10 yıllık taksici olan Bürçün, son bir yıldır da başına dert almamak için geceleri taksiye çıkmadığını anlatıyor. 

Taksicilerden 'cam kabin' çağrısı - Resim : 4
Üzeyir Şahin, acilen cam kabin önerisinde bulundu.

"TEK YOLCU BİNDİĞİNDE..."

14 yıllık taksici Üzeyir Şahin de arkasına tek yolcu bindiğinde korktuğunu anlatıyor. "Bu yöntem şimdi psikopatların aklına düştü. Güvenliğimiz için konulan kameralardan bizi nasıl gasp edeceklerini, nasıl öldüreceklerini öğreniyorlar" diyerek, yaşanan olaya tepki gösterdi. Şahin, "Ödeyeceğimiz rakama razıyız, her şey için ayrı ödeme yapıyoruz zaten bu nedenle bir an önce cam kabin yapılmalı" diyor.

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel