Filistin'in Ramallah kenti Belediye Başkanı Kassis: İsrail savaş suçu işliyor

Hamas Gündem haberleri İsrail Filistin Dünya haberleri son dakika Şifa Kaymak
Filistin'in Ramallah kenti Belediye Başkanı Kassis: İsrail savaş suçu işliyor

İsrail- Hamas savaşı 6. gününde de sürerken Gazze'deki sivillerin üstüne bomba yağmaya devam ediyor. Filistin'in 70 bin nüfuslu Ramallah kenti Belediye Başkanı Issa Kassis, Uluslararası Örgütlere tepki göstererek bölgede "Savaş suçu işleniyor" dedi. Kassis, Erdoğan'a da teşekkür etti

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ne doğru başlattığı "Demir Kılıçlar" operasyonu sürüyor. Çatışmada binlerce sivil hayatını kaybetti.

Filistin'in 70 bin nüfuslu Ramallah kentinde Belediye Başkanlığı yapan Issa Kassis, bölgedeki son durumu haberglobal.com.tr'den Şifa Kaymak'a değerlendirdi.

Filistin'in Ramallah Kenti Belediye Başkanı Issa Kassis
Filistin'in Ramallah Kenti Belediye Başkanı Issa Kassis

 

"İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR"

Gazze Şeridinde yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendiren Ramallah Belediye Başkanı Kassis, "Gazze 75 yıldır abluka altında. Burada durum trajik, çok ciddi ve çok tehlikeli.75 yıldır abluka altında bulunan insanlardan daha iyisini bekleyemezsiniz. Saldırılar dini mabetlere, sivillere yapılıyor. İsrail ordusu geçmişten günümüze gün geçtikçe daha agresif halde geliyor. İsrail elektrik ve suyu keserek 2 milyondan fazla Gazzeliye bedel ödetiyor. Bu savaş suçudur." dedi.

Filistin'in Ramallah kenti Belediye Başkanı Kassis: İsrail savaş suçu işliyor - Resim : 2

"ULUSLARARASI ÖRGÜTLER FİLİSTİN KONUSUNDA UKRAYNA'DA OLDUĞU KADAR ADİL DEĞİL"

Gazze'de yaşananların adil olmadığını söyleyen Kassis, "Uluslararası örgütler Filistin konusunda Ukrayna'da olduğu kadar adil değil. Filistin kuşatma altında ve dünya bunu anlamak zorunda. Filistinliler, İsrail'den güvenlik konusunda garanti istiyor. Filistinliler adalet istiyor. İsrail Filistinlileri kurban ediyor. Kediyi bile bir köşeye sıkıştırsanız kendini korur ve size tepki verir. Filistin halkı da bunu yapıyor" ifadesini kullandı.

Filistin'in Ramallah kenti Belediye Başkanı Kassis: İsrail savaş suçu işliyor - Resim : 3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki yaşanan dramı çok iyi bildiğini ifade eden Kassis şöyle konuştu:

Türk yetkililere ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Çünkü onun bu hikayeyi çok iyi bildiğini biliyoruz. Bu süreçte ABD, Türkiye ve Avrupa Birliği, Filistin barışı ve adaleti için kilit rol oynayacak.

Kaynak: Haber Global TV

İsrail Hamas Dünya haberleri gazze şifa kaymak