O isim anlattı, ABD şok saldırı düzenleyecek!

İsmail Haniye İran İsrail ABD Orta Doğu Üçüncü Dünya Savaşı Dünya haberleri Gündem haberleri ÖZEL HABERLER Hamas Askeri teknoloji
O isim anlattı, ABD şok saldırı düzenleyecek!

İran ile İsrail arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ederken, Haber Global'e konuşan ABD'li emekli Oramiral Scot Davidson çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Davidson, Amerikan Deniz Kuvvetlerine bağlı birimlerin İran'a birden fazla “yıkıcı” misilleme gerçekleştireceğini söyledi.

Hamas'ın politik kolunun lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da İsrail'in gerçekleştirdiği hava saldırısında öldürülmesinin ardından,ABD'nin Al-Asad askeri hava üssü saldırıya uğradı. Amerikan askerlerinin yaralandığı saldırının ardından küresel savunma medyasında ABD'nin İsrail'i korumanın da ötesinde doğrudan İran'a yönelik misilleme saldırısı düzenleyeceği iddiası gündeme geldi. Bölgeye ağırlıkla deniz gücünü yığmaya başlayan ABD'nin stratejisi hakkında Haber Global Web Özel'e değerlendirmede bulunan ABD'li emekli Oramiral Scot Davidson'a göre Birleşik Devletler'in İran'a sert bir karşılık vermesi kaçınılmaz. Ancak ABD'nin müdahalesi ile Orta Doğu genelinde savaş çıkma olasılığının düşeceğini iddia eden Davidson şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:

O isim anlattı, ABD şok saldırı düzenleyecek! - Resim : 1
ABD'li emekli Oramiral Scot Davidson'a göre İran'ın ABD üslerine saldırmanın ötesinde büyük bir gücü bulunmuyor.

"DİPLOMASİYİ AŞTILAR"

“Irak'taki üsse gerçekleşen eylem bu yıl İran tarafından düzenlenen üçüncü saldırı. İran askeri literatürde seferberlik öncesi durum kabul edilen savaşa hazırlık kararları alıyor. Balistik füze rampalarının çalıştırılması, donanmanın Basra Körfezi'nde üslerden çıkarılıp devriye görevlerinde bulunmaları ve hava üslerindeki hareketlilik bunun göstergesi. Bu faaliyetler askeri gücün 'tırmandırma' adı verilen diplomatik aşamalarından kabul edilir. Ancak askeri üslere saldırı bu diplomasinin ötesinde. Birleşik Devletler donanması büyük ihtimalle hava kuvvetleri ile birlikte İran'a bir kaç karşı saldırı düzenleyecektir.”

"ÖNCELİK ABD ÜSLERİ"

“ABD'nin bunu yapmaktan başka şansı yok. Bölgede 50 bine yakın askeri personeli, üç deniz üssü ve çok sayıda hava üssü bulunan bir ülke olarak ABD'nin İsrail'den de önce kendi personelini de koruması gerekir. ABD üslerinin İran'ın özellikle vekil örgütleri ile saldırı düzenleyebileceği mesafelerde olması da öncü saldırıyı gerekli kılmakta.

"İRAN'IN GÜCÜ SINIRLI"

“ABD'nin İsrail kıyılarına gönderdiği iki uçak gemisinin yanı sıra Orta Doğu genelindeki üslerde iki uçak gemisi daha bulunuyor. Güdümlü füze destroyerleri ve kruvazörleri, denizaltılar, çıkarma gemileriyle birlikte 40'ı aşkın deniz aracı da Doğu Akdeniz'den Basra'ya kadar uzanan bölgede konuşlu. İtalya ve İspanya'daki deniz üslerinin yanı sıra Hint Okyanusu'ndaki Diego Gacia Ortak Deniz Üssü'nden de aralarında uçak gemilerinin de olduğu çok sayıda deniz savaş aracı takviyesi sağlanabilecek durumda."

O isim anlattı, ABD şok saldırı düzenleyecek! - Resim : 2
Davidson'a göre ABD'nin Orta Doğu genelindeki deniz gücü varlığı çatışmaların bölgeye sıçramasına da engel oluyor. 

"MİSİLLEMELER OLACAK" 

"Şahsen, İran'ın ABD karşısındaki askeri tırmandırma gücünün üslere saldırmanın dışına çıkamayacağını düşünüyorum. Tahran'ın bunun ötesinde bir hava ve deniz gücü bulunmuyor ancak ABD'nin elinde geniş seçenek olmakla birlikte çok sayıda misilleme saldırısı gerçekleştireceği ve tamamının yıkıcı etkiye sahip olacağını düşünüyorum. ABD'nin bu askeri varlığı ayrıca savaşın tüm Orta Doğu'ya sıçramasına da engel teşkil ediyor.”

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel