Mansur Yavaş açık ara önde

yerel seçim 31 Mart Yerel Seçimleri Ankara Mansur Yavaş Turgut Altınok CHP AK Parti MHP
Mansur Yavaş açık ara önde

Saat 22.45 itibarıyla başkentte Büyükşehir Belediye Başkanı CHP Adayı Yavaş, AK Parti adayı Turgut Altınok'un 25 puan önünde yer alıyor. CHP adayları, Etimesgut (MHP), Mamak(AK Parti) ve Ayaş’ta (AK Parti) önde bulunuyor.

Ankara’da seçim sonuçları merakla beklenirken, saat 22.45 itibarıyla CHP’nin adayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yarışı büyük farkla önde götürüyor. CHP ilçeler bazında da sürpriz yaptı. Türkiye'nin başkenti, politikanın kalbinin attığı kentte saat 21.45 itibarıyla ilginç bir tablo oluştu. CHP son yerel seçimlerin galibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı yeniden aday gösterirken kentteki iki hakim partiden AK Parti ise Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u aday gösterdi. Kentte dikkat çeken diğer aday ise Yeniden Refah Partisi’nin adayı eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu. İlçeler bazında ise en dikkat çeken isimler ise MHP’nin kalesi olarak kabul edilen Etimesgut’ta CHP’den Belediye Başkan adayı olan oyuncu ve yönetmen Erdal Beşikçioğlu ile Türkiye İşçi Partisi'nin de (TİP) Çankaya Belediye Başkan adayı olarak gazeteci ve haber sunucusu İrfan Değirmenci oldu.

Toplam 4 milyon 304 bin 874 seçmenin olduğu ve 13 bin 235 sandığın kurulduğu kentte mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yarışı önde götürmekte. Yüzde 58’in üzerinde oya ulaşan Yavaş ile Altınok arasındaki fark saat 21.45 itibarıyla 259 bin civarında seyrediyor. 

Seçimlerden önce CHP’nin az farkla kaybettiği ve kritik olarak adlandırılan üç ilçe, Etimesgut (MHP), Mamak(AK Parti) ve Ayaş’ta (AK Parti) sürpriz tablo oluştu. CHP seçimlerde üç kritik ilçede de önde gözükürken, Başkentte CHP’nin kalesi kabul edilen, Ankara’nın en büyük, Türkiye’nin ise ikinci en büyük ilçesi olan Çankaya’da ise büyük bir farkla CHP yarışı önde götürüyor.

Öte yandan 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde kurulan 12 bin 180 sandıkta katılım oranının yüzde 85.67 olduğu kentte kullanılan oy sayısı 3 milyon 362 bin 638 kişi olarak açıklanmıştı. Kentte CHP yüzde 50.9, AK Parti yüzde 47.1 oy almıştı.

emre.ozturk@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel