Lübnan'daki Türkler tedirgin, tahliye bekliyorlar

Gündem haberleri Lübnan İsrail İsrail Lübnan haberleri Şifa Kaymak
Lübnan'daki Türkler tedirgin, tahliye bekliyorlar

Lübnan'da artan güvenlik endişeleri, Türk vatandaşlarını tahliye sürecine yöneltti. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, bölgedeki Türk vatandaşlarına yönelik uyarılarda bulunurken, tahliye planlarıyla ilgili hazırlıklar sürüyor.

İsrail ordusu, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurdu.

OPERASYONUN ADI "KUZEY OKLARI"

Kara saldırılarına hava kuvvetleri ile topçu birliklerinin de eşlik ettiği aktarılan açıklamada, "Kuzeyin Okları Operasyonu"nun, Gazze'deki çatışmalara paralel olarak ve yapılan durum değerlendirmesine göre sürdürüleceği ifade edildi.

İsrail savaş uçakları Kevkebe-Marcayun otoyoluna hava saldırısı düzenledi ve saldırı nedeniyle otoyol trafiğe kapandı. Ayrıca sınırdaki Ayta eş-Şaab kasabasına aydınlatma fişekleri fırlattı.

BAŞKENT BEYRUT SALDIRI ALTINDA

Beyrut'ta da yoğun alçak irtifa uçuşları gerçekleştirdi ve Dahiye bölgesine 8 hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası Dahiye semalarından dumanlar yükseldi. Saldırılarda pek çok binanın yıkıldığı bilgisi geldi.

BÖLGEDEKİ TÜRKLER TEDİGİN

Özellikle Beyrut ve çevresindeki çatışmalar, Türk vatandaşları arasında tedirginliğe yol açtı. Türkiye’nin Lübnan’daki diplomatik misyonları, vatandaşları acil durumlar için bilgilendirirken, tahliye ihtimali üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Beyrut Büyükelçiliği’nden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, “Bölgedeki Türk vatandaşlarının güvenliği önceliğimizdir. Durumu yakından takip ediyor ve gerektiğinde hızlı bir tahliye operasyonu gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan resmi kanallardan yapılacak duyuruları takip etmelerini ve güvende kalmalarını rica ediyoruz” denildi.

TÜRK VATANDAŞLARI TAHLİYE EDİLECEK Mİ?

Lübnan'da yaşayan Türk vatandaşları İsrail kara işgalinin başlamasının ardından, acil tahliye talep ediyor. Özellikle Türk öğrenci ve aileleri bölgeden uzaklaşmak istiyor. Birimlerin tahliye operasyonlarıyla ilgili çalışmaları sürüyor.