Oğuz Murat Aci’nin aile avukatından ilk açıklama

Eylem Tok
Oğuz Murat Aci’nin aile avukatından ilk açıklama

ABD vatandaşı da olan Eylem Tok’un oğlu T.C’nin iade süreci nasıl işleyecek? Sürece ilişkin detayları kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin aile avukatı Hacı Orhan haberglobal.com.tr'ye anlattı.

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024'de saat 23.50 sıralarında 17 yaşındaki T.C.'nin kullandığı otomobil, yol kenarında arıza yapan ATV'yi tamir etmeye çalışanlara çarpmış ve kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

ABD’DE YAKALANDILAR

4 kişinin de yaralandığı kazanın ardından 17 yaşındaki T.C. annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ardından da ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu T. C’nin ABD'de yakalandıklarını açıkladı.

ANNE VE OĞLU İADE EDİLECEK Mİ?

ABD vatandaşı da olan Eylem Tok’un oğlu T.C’nin iade süreci nasıl işleyecek? Sürece ilişkin detayları kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin aile avukatı  Hacı Orhan haberglobal.com.tr'den Şifa Kaymak'a anlattı.

Avukat Hacı bu haberin ardından bir nebze mutlu olduklarını belirterek “İade süreci başladı. İade edilip edilmeyeceğine mahkeme karar verecek. Yargılama süreci başlayacak.” dedi.

ABD vatandaşı olan T. C’nin iade edilememe ihtimalinin de olduğunu belirten Hacı “Çocuk ABD vatandaşı olduğu için sadece anne Eylem Tok’u da iade edebilirler. Bu tamamen ülke kararına kalmış. Bu ihtimal doğrultusunda anne Türk vatandaşı olduğu için onun yargılama süreci burada olacak. Buradaki suçlar orada da suç. Oğlu iade edilmemesi durumunda ise orada yargılanacak. Ama bu bir ihtimal iade edilmesini bekliyoruz” dedi.

NE ZAMAN İADE EDİLİRLER?

Hacı “ne zaman iade edilirler?” sorusuna “Kırmızı bülten sonrası kısa bir sürede yakalandılar.Bu devletlerin birbirleriyle olan hassasiyetlerini gösteriyor. Kısa bir süre içinde bu iadenin yapılacağını düşünüyorum” yanıtını verdi.